930×122 CAPRA 5

bebelusi

VESTEA MULT AȘTEPTATĂ DE MĂMICI

Vestea mult așteptată de mămici. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că procedura de atribuire a contractului cu privire la vaccinul hexavalent a fost finalizată ieri, informează Mediafax.

Citiți și: Darul vieții de Crăciun: Patru nou-născuți la Spitalul Județean din Pitești

“Ieri s-a finalizat licitaţia pentru vaccinul hexavalent. Probleme au fost cu furnizorul, care avea probleme financiare. Vom promova legea vaccinului, aşa vom asigura stocuri de rezervă.”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu la evenimentul ZF Pharma Summit 2016, organizat de Ziarul Financiar. Oficiali din minister au precizat pentru Mediafax că este vorba de 255.000 de doze de vaccin, care, potrivit caietului de sarcini, trebuie să ajungă la pacienţi în cel mult 20 de zile.

Ministerul Sănătății a decis, prin procedură de urgenţă, atribuirea către compania Unifarm a contractului, după ce a reziliat la finalul lunii august contractul-cadru cu Polisano.

Citiți și: Pericol iminent! Ne paște o nouă epidemie!

Vaccinul hexavalent li se administrează nou-născuţilor şi combină, într-o singură doză, cele trei vaccinuri care li se fac bebeluşilor la vârsta de două luni, patru luni, şase luni şi un an. Este administrat împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor. (Sursa: mediafax.ro, foto: adevarul.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3