EcoMoto 930×122

greva

(VIDEO) ACUM: NERVI LA SPITALUL JUDEȚEAN

Nervi la Spitalul Județean. La această oră este aglomerație în fața Spitalului Județean de Urgență din Pitești. Veniți pentru consultații (cu programare) sau cu alte probleme, zeci de persoane nu au acces în spital ca urmare a grevei generale declanșată astăzi de federația sindicală Sanitas în sistemul medical de stat din întreaga țară. La grevă participă medici, asistenți medicali și infirmieri.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Oamenii sunt nervoși și nemulțumiți, dar vor trebui să revină la consultații într-o altă zi. În timpul grevei, care are loc pe o perioadă nedeterminată, sunt asigurate doar urgențele.

Citiți și: Pensiile românilor sunt în pericol! Acțiune fără precedent

Sindicaliştii cer introducerea personalului TESA (23.000 de angajaţi) în corpul ordonanţei 20 privind salarizarea. De aceeaşi ordonanţă solicită să se ţină cont şi în cazul a 1.500 de salariaţi din creşe şi grădiniţe. De asemenea, sindicaliștii vor ca plata sporurilor să se facă la nivelul anului 2016, iar medicii şi asistentele din asistenţă socială să fie plătiţi pe grila spitalelor neclinice. Liderul Sanitas Argeș, Doina Fănică, le cere scuze și înțelegere pacienților afectați de grevă.

Un protest similar se desfășoară și la Spitalul de Pediatrie din Pitești. (Foto și video: Mihai Neacșu)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3