New Profesional Consult 930 x 122

accident

Sancțiune de comă: Pușcărie până la 7 ani pentru șoferii care fac asta!

Pușcărie până la 7 ani pentru șoferii care fac asta!

Citiți și: Argeș. Accident deosebit de grav, în această seară!

În cazul în care un conducător auto este implicat într-un accident de circulație, acesta are obligația de a opri și, dacă e cazul, să anunțe poliția.

Fuga de la locul accidentului se pedepsește cu închisoarea, dar sunt situații în care această faptă nu este considerată încălcare a legii, conform Promotor.ro.

Citiți și: Șofer rănit serios după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod!

Indiferent dacă este vorba de un accident grav sau doar o mică tamponare, orice eveniment rutier trebuie raportat.

Conducătorul auto trebuie să oprească și să verifice starea de sănătate a tuturor persoanelor implicate în accident, fie că sunt șoferi, pasageri sau pietoni.

În funcție de gravitatea evenimentului, trebuie chemată poliția, ambulanța, pompierii, sau se poate încheia o înțelegere amiabilă.

Accidentele grave de circulație sunt considerate toate evenimentele rutiere în urma cărora au rezultat victime omenești, indiferent de gravitatea rănilor.

De asemenea, accidentele în care sunt implicate mai mult de două vehicule, chiar dacă nu există persoane rănite, pot fi încadrate la evenimente grave.

În aceste cazuri, este obligatoriu să fie chemată poliția pentru a efectua cercetări la fața locului.

Pușcărie până la 7 ani pentru șoferii care fac asta!

Dacă mașinile se pot deplasa și nu sunt persoane rănite, se poate merge la poliție pentru a se face constatarea.

În cazul accidentelor care au dus la distrugerea de bunuri, poliția trebuie notificată.

Conform legii, părăsirea locului accidentului fără aprobarea poliției sau a procurorului este considerată infracțiune.

Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 ani la 7 ani.

Aceeași sancțiune se aplică și persoanelor care modifică sau șterg urmele unui accident soldat cu decese sau vătămări corporale.

Legea face distincția între accidente ușoare și grave, permițând în anumite situații părăsirea locului unui eveniment rutier:

Dacă accidentul s-a soldat numai cu pagube materiale, nu este obligatoriu să se ceară intervenția poliției.

Șoferul poate transporta o persoană rănită la spital și apoi trebuie să revină la locul accidentului cât mai curând posibil.

Conducătorii vehiculelor de intervenție (ambulanță, mașină de pompieri, poliție etc.) nu trebuie să aștepte sosirea autorităților.

După terminarea misiunii, aceștia trebuie să se prezinte la unitatea de poliție pentru a întocmi documentele de constatare.

În cazul în care un pieton implicat într-un accident părăsește locul faptei, șoferul poate pleca, dar trebuie să anunțe imediat cea mai apropiată unitate de poliție.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90