- Publicat de: Andreea Mateica
- 19-07-2024, ora 15:12
- Știri, Știri
Sancțiuni ”de comă”: Obligațiile șoferului când semaforul este pe verde intermitent
Sancțiuni ”de comă”: Obligațiile șoferului când semaforul este pe verde intermitent
Citiți și: Atenție! Amenzi uriașe pentru șoferii care fac asta de sărbătoriCodul Rutier prevede sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de circulație.
Se aplică sancțiuni pentru schimbarea benzii de circulație sau a direcției de mers fără respectarea marcajelor rutiere și a semaforului principal.
Citiți și: Un gigant american rătăcit pe străzile din Pitești: O apariție rară în România!În acest context, dacă te bagi în fața celor opriți la semafor, încalci legea și riști o amendă și pierderea permisului.
Ce obligații ai când e verde intermitent la dreapta?
-Acordarea priorității: Trebuie să acorzi prioritate vehiculelor și pietonilor care au drept de trecere. Verdele intermitent nu anulează prioritatea acestora.
-Respectarea marcajelor rutiere: Nu trebuie să treci peste marcajele rutiere care îți interzic accesul sau să intri pe contrasens.
-Circulație pe banda corectă: Dacă drumul are mai multe benzi și una este destinată doar virajului la dreapta, numai vehiculele care fac virajul la dreapta au dreptul să circule pe acea bandă.
Sancțiuni ”de comă”: Obligațiile șoferului când semaforul este pe verde intermitent
Cei care merg înainte și blochează banda de viraj încalcă legea și pot fi sancționați.
Conform Art. 59 (4) din legea circulației, ”semaforul verde intermitent la dreapta permite vehiculelor să continue drumul în direcția indicată de săgeată, indiferent de culoarea celorlalte semafoare, cu condiția de a ceda trecerea pietonilor și vehiculelor care au drept de circulație”.
Rolul semafoarelor intermitente este de a fluidiza circulația.
Acesta permite celor care fac viraj la dreapta sau la stânga să treacă, chiar dacă semaforul principal indică roșu.
În cazul semaforului verde intermitent la dreapta, este esențial să acorzi prioritate și să respecți regulile și marcajele rutiere pentru a evita încălcarea legii.
Sursa: Promotor.ro
Foto: descriptiv/arhivă