New Profesional Consult 930 x 122

democratie

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A DEMOCRAŢIEI LOCALE 2017, LA MIOVENI

Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale 2017, la Mioveni.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

„Săptămâna Eeuropeană a Democraţiei Locale” este o iniţiativă paneuropeană, lansată de Consiliul Europei în octombrie 2007 şi coordonată de Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale.

Aceasta se desfăşoară în cadrul autorităților locale a 47 de state membre ale Consiliului Europei, în preajma zilei de 15 octombrie, ca un omagiu adus Cartei Europene a Autonomiei Locale, care a fost deschisă semnării la această dată, în anul 1985.

Citiți și: Exclusiv! Fetița care a căzut iar de la etaj, „e mai critic decât data trecută/Mama țipa foarte tare!”

Obiectivul acestui proiect este creșterea gradului de conștientizare a drepturilor omului la nivelul democrației locale, sporirea cunoștințelor și implicarea tinerilor și a tuturor cetățenilor în politica locală.

Având ca temă „Participarea cetățenilor, consultare și angajament: pentru o democrație locală de succes”, în perioada 9-13 octombrie 2017, la Mioveni au fost organizate o serie de activităţi dedicate tinerilor, în parteneriat cu unitățile de învățământ din oraș.

Astfel, în zilele de 9 și 13 octombrie a avut loc o campanie de informare despre „Săptămâna Europeană a Democrației Locale 2017”, în cadrul căreia s-au distribuit pliante și broșuri informative cu privire la eveniment.

În ziua de 12 octombrie a avut loc Seminarul „Convingerile noastre și viitorul Europei” – susținut în cadrul Liceului Tehnologic „Construcții de Mașini”, Mioveni, la care au participat 50 de elevi și 10 cadre didactice, iar vineri, 13 octombrie a avut loc activitatea școlară „Bugetul orașului meu” – susținută la Centrul Cultural Mioveni, la care au participat 30 de copii și 5 cadre didactice.

Toți elevii au primit diplome de participare.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90