SMART KIDS 930X122

criminalitate

Săptămâna prevenirii criminalității în Argeș

Prevenirea criminalității reprezintă o prioritate a Poliției Române și vizează, din perspectiva structurilor de prevenire, dar și a celor operative, o informare permanentă a cetățenilor cu privire la noi forme de manifestare a infracționalității, factorii favorizanți și modalități eficiente de prevenire, necesare creșterii gradului de siguranță personală și a bunurilor.

Citiți și: Imaginile video ale zilei! Oamenii au fost uimiți de ce au văzut

Cu acest prilej, în perioada 22-26 mai a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș vor organiza, în mod individual sau cu alte structuri, acțiuni menite să informeze oamenii în legătură cu importanța prevenirii criminalității, prin adoptarea unor măsuri de autoprotecţie, precum şi pentru prezentarea consecințelor ce rezultă din comiterea de infracțiuni.

Informarea cetățenilor în spiritul respectării legilor și protejarea tuturor categoriilor de persoane cu risc victimal constituie obiective constante ale activității de prevenire, care se găsesc în programele, proiectele și campaniile derulate în cadrul priorităților naționale și locale.

Citiți și: Decăderea unui mare fotbalist! Dodel a consumat cocaină

Pentru asigurarea unui caracter unitar, selectat în baza Priorităților Naționale în domeniul prevenirii, activitățile vor fi organizate pe zile cu următoarele teme:

22 mai – Siguranța copiilor
23 mai – Siguranță online
24 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului
25 mai – Prevenirea disparițiilor de minori/plecări voluntare de acasă
26 mai – Prevenirea violenței domestice

,,Săptămâna Prevenirii Criminalității” este o manifestare ce a fost inițiată în anul 2006, devenind o manifestare de tradiție, care în care polițiștii și cetățenii se pot apropia și cunoaște mai ușor, pentru transmiterea mesajelor preventive către un număr cât mai mare de persoane, în scopul creșterii gradului de siguranță atât în plan individual, cât și la nivelul comunității.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90