930 x122 grota rece

colectiv

Șapte ani de Colectiv. Încă se cere dreptate!

Șapte ani de Colectiv. Încă se cere dreptate!

Citiți și: Pitești. Intervenție de urgență în Nord, acum! Arde un apartament!

Corupţia ucide, Iniţiativa România şi Geeks For Democracy anunţă, la 7 ani de la incendiul din Clubul Colectiv, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 65 de oameni, organizarea, duminică, a unui marş cu portretele victimelor, de la Clubul Colectiv până la Parchetul General, considerând că dosarul în acest caz a fost instrumentat superficial.

”Şi anul acesta, ca în fiecare din ultimii 7, ieşim în stradă să cerem dreptate pentru Colectiv şi pentru noi. Duminică, 30 octombrie 2022, de la ora 18:00 vom fi din nou împreună în faţa clubului Colectiv iar apoi vom purta portretele victimelor până la Parchetul General pentru ca decidenţii din această instituţie să-şi amintească pentru ce vin la serviciu şi ce răspundere au pentru a se face dreptate”, anunţă cele trei ONG-uri.

Citiți și: Argeș. Incendiu într-o gospodărie!

65 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi în urma incendiului din 30 octombrie 2015 – copii şi părinţi, fraţi şi surori, prieteni şi iubiţi.

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului, izbucneşte un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul se extinde rapid în câteva secunde.

În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale.

Trei argeșeni și-au pierdut viața ca urmare a incendiului din Club Colectiv. Este vorba de Elena Enache 24 de ani din comuna Poienari de Muscel, Valentin Fieraru – Valea Mare Pravăț și Monica Tănăsoiu din Piteşti. Alți cinci argeșeni au fost răniți grav – Cătălin și Sanda Scânteie și Marius Frătoaica, Andrei Ciprian Iliescu și Oana Rotariu, nepoata fostului senator de Argeș al PSD Șerban Valeca.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3