Donaris 930 x 122

creșe

SCANDAL PE LOCURILE LA CREȘE ÎN PITEȘTI. PĂRINȚII RECLAMĂ LA MINISTER

Scandal pe locurile la creșă în Pitești. Părinții reclamă la minister. După cum v-am anunțat, Direcția de Asistență Socială a municipiului Pitești se confruntă cu o problemă în ceea ce privește gestionarea locurilor la creșele din oraș ale municipalității (detalii, AICI).

Citiți și: Anunț deosebit de important privind creșele și grădinițele! Părinții trebuie să știe

Mai mulți părinți din Pitești susțin că Direcția de Asistență Socială nu ar fi făcut publice criteriile de departajare pentru înscrierea micuților la creșe anterior depunerii dosarelor.

Asta în ciuda faptului că ar fi existat părinți ”care și-au manifestat în mod expres interesul cu privire la modalitatea de desfășurare a înscrierii, a evaluării și a departajării dosarelor.”

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Pentru a rezolva problema, 10 părinți piteșteni au înaintat o sesizare către Centrul de Îngrijire și Educație Timpurie-Creșe Pitești (Direcția de Asistență Socială), Primăria și Consiliul Local Pitești, Prefectura Argeș, dar și către Ministerul Educației Naționale.

Piteștenii contestă organizarea înscrierilor și solicită, printre altele, reevaluarea tuturor dosarelor, creșterea numărului de locuri la creșe și, în cazul copiilor care au fost respinși la creșele municipalității, decontarea parțială a cheltuielilor ocazionate de înscrierea copiilor în sistemul privat.

Contestația a fost depusă ieri, 31 iulie 2018, la instituțiile aflate în Pitești, iar astăzi ar trebui să fie înregistrată și la Ministerul Educației Naționale.

Una dintre mamele care a semnat contestația ne-a declarat că, între timp, la sediul Direcției de Asistență Socială au fost afișate criteriile de departajare pentru înscrierea la creșe. Prea târziu, reclamă mămica, din moment ce unele dosare au fost deja acceptate, altele respinse.

De asemenea, ”când am fost să depun contestația la Primărie, mi s-a spus că se ia în calcul creșterea numărului de locuri existente în creșe.”, ne-a mai precizat piteșteanca.

Rămâne de văzut dacă și cum va fi rezolvată această problemă.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90