Donaris 930 x 122

covid

Scandalos! În plin sezon de gripă, „japcă” pe față la unele farmacii din Pitești!

Scandalos! În plin sezon de gripă, „japcă” pe față la unele farmacii din Pitești!

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Ca pe vremea comunismului, când oamenii căutau și așteptau ore întregi după alimentele de bază, așa se întâmplă în această perioadă cu medicamentele necesare bolilor de sezon.

Fie ca este vorba de răceli, gripă, COVID sau combinații între aceste maladii, împinși de dureri și disperare, oamenii aleargă din farmacie în farmacie pentru a-și găsi tratamentul. Mai rău este când medicamentele sunt pentru copii sau vârstnici.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Cine a trecut în ultimele luni printr-un episod de boală știe că remediul în farmacie se găsește puțin spre deloc. Exact așa este și în Pitești. Mulți și-au făcut stocuri de medicamente, golind rafturile farmaciilor și nu puțini sunt cei care fac speculă pe internet cu pastile, siropuri și altele necesare în această perioadă.

Dar, se pare, nu numai oamenii de rând profită de această situație, ci și lanțurile de farmacii.

MULTE FARMACII, NICIUN TEST

Un piteștean, care a căutat astăzi ore întregi medicamente și teste rapide pentru depistarea gripei și a COVID-ului, ne-a relatat o experiență revoltătoare!

De câteva zile, rând pe rând, membrii familiei bărbatului au început să se simtă rău: dureri musculare, febră, tuse, simptome ce, cu ușurință, te duc cu gândul la cei doi „inamici” din această perioadă: gripa și COVID. Așa că, înarmat cu multă răbdare, piteșteanul a plecat în oraș după medicamente și teste rapide pentru a ști ce trebuie tratat.

După ore de căutări și telefoane, a găsit la o farmacie din municipiu, teste pentru COVID și gripă.

„JECMĂNEALĂ LA DRUMUL MARE”

Doar că, surpriză! Kit-ul care mai peste tot, și pe internet, pornește de la 11 – 12 lei și ar putea ajunge la maximum 20 de lei – asta când se găsea- acum, în farmacie era, ATENȚIE! – 50 de lei. Și știm cu toții că aceste teste căteodată ies, câteodată nu și trebuie să le repeți pentru un rezultat cât de cât corect!

Vorbim de un adaos comercial care pornește de la 150% pănă la 200, și chiar 300%. 

„Japcă” pe față! Asta fac unele farmacii în acest moment! Jecmănesc oamenii efectiv, care, vrând – nevrând, trebuie să cumpere!

Nici în perioada COVID -19 nu am trăit așa ceva, găseam teste rar, dar nu treceau de 10-15 lei pe bucată”, ne mai transmite bărbatul revoltat!

Întrebarea firească în această situație este cât de morale, corecte sunt aceste practici?

Orice manager, fie că este al unui magazin sau, în acest caz – o farmacie, trebuie să se gândească la câștig, dar chiar atât de mult se profită de nenorocirile oamenilor? Cum se pot lupta oamenii de rând, pe lângă boală, și cu oportunismul unora?

Sursă foto: kanald.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3