930 x122 grota rece

cearta

Scandalul cu Poliția a costat-o 8000 de lei!

Update, ora 14.02, IPJ Argeș transmite:

Citiți și: Argeș: Șoferiță grăbită tare: Circula cu 85 km/h mai mult decât limita legală

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, cu privire la o stare conflictuală, petrecută în parcarea unui centru comercial, din Bradu, în care apare un echipaj de poliție, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În ziua de 05 martie a.c., un echipaj mixt, format dintr-un polițist și un jandarm, din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, în parcarea unui centru comercial din Bradu, un autoturism staționat pe unul dintre locurile destinate persoanelor cu handicap, în care se afla o femeie.

Citiți și: Schimbare majoră privind amenzile de circulație!

Echipajul a procedat la legitimarea persoanei în cauză, care nu a prezentat documente care să ateste dreptul de a parca pe locul respectiv, iar în momentul în care i s-a comunicat faptul că va fi sancționată, a devenit recalcitrantă.

De asemenea, aceasta a refuzat să înmâneze polițistului documentele, conform OUG 195/2002.

În urma celor constatate, s-au aplicat patru sancțiuni contravenționale, astfel:
– o sancțiune contravențională, în valoare de 4.000 de lei, conform Legii 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap;
– o sancțiune, în valoare de 870 de lei, conform O.U.G 195/2002, pentru refuzul de a înmâna documentele, la solicitarea polițistului;
– două sancțiuni, în valoare totală de 3.200 de lei, conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

Reamintim faptul că, persoana în cauză are posibilitatea contestării proceselor-verbale de contravenție și aplicarea sancțiunilor, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestora.”

Știrea inițială, ora 13.16 – Argeș: Scandal la Auchan! Femeie recalcitrantă cu polițiștii!

Astăzi, în jurul orei 11.15, o șoferiță a iscat un adevărat scandal cu un echipaj de Poliție. Aceasta urma să fie amendată.

Scena a avut loc în parcarea complexului comercial Auchan Bradu.

 

Din imagini se observă cum femeia indignată îl ia la rost pe unul dintre agenți, cel care se afla la volanul autospecialei de Poliție.

Care e motivul pentru care mi-ai cerut actele? Nu mi-ai spus acest lucru! Nu este bine ce faci! Nu mi-ați prezentat documentele. Nu mi-ați prezentat motivele pentru care m-ați documentat! Faceți abuz, sunteți în privat!”, strigă șoferița.

La un moment dat, aceasta trage chiar de portieră și deschide ușa mașinii. Colegul agentului, aflat lângă autospecială, încearcă să aplaneze conflictul, discutând calm cu femeia. La întreaga scenă asistă și oamenii din parcare.

Potrivit informațiilor, motivul pentru care femeia a reacționat în acest mod ar fi fost faptul că urma să primească amendă după ce și-ar fi parcat mașina, un Audi Q5, pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități.

Doamna în cauză ar deține un magazin în incinta complexului comercial Auchan Bradu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

12 comentarii

  • Ionela spune:

    Foarte bine că,au amendat o,prea multă nesimțire,celor că ea,li se cuvin totul!

  • Andrei spune:

    Felicitări pt poliție. Amenzi cât mai mari pt jmecherii care cred ca pot parca unde vor. O țara de needucați

  • Neagu Sorin spune:

    În parcarile tuturor supermarketurilor din Pitesti, locurile persoanelor cu dizabilitati sunt ocupate de autovehicule ai caror soferi nu poseda certificate de încadrare în grad de handicap. Să se efectueze constant controale, iar cei vinovati sa fie sancționați.

  • Mihnea spune:

    Poate are handicap la cap dupa cum se observa!Trebuia luata la sediul politiei,sa stea la racoare un pic si apoi sa comenteze…

  • Flori spune:

    Asa trebuie procedat cu cei ce considera
    ca pot face orice doar pentru ca sunt potenți financiar.

  • Gustav spune:

    Doamna are posibilitatea să se apere în instanță aducând copie după certificatul de handicap sau orice alt document care să dovedească dreptul la folosirea locului de parcare. Așa scăpa de plata celor 4.000 lei, dar 4.070 lei tot plătește pentru abjectul de Q5.
    Femeile însărcinate, cu copii mici pot folosi aceste locuri de parcare?

  • florin alex spune:

    are dreptate femeia. locurile alea sunt rezervate pentru Q-uri, bmw-uri, mertane si alte tigai si cazane… si nesimtirea este tot un handicap. pe langa prostie si infumurare, grandomanie si aroganta.

  • Luisa spune:

    Recitesc acest articol de câteva minute bune,iar România nu eșuază din a mă uimi prin informațiile eronate pe care le expune în mediul public.
    “Femeia cu o atitudine recalcitrantă” din articol este chiar mama mea.Este inadmisibil să apară asemenea articole total nepotrivit informate.Doamna staționase în parcarea sediului comercial Auchan Bradu,unde într-adevăr deține un magazin,nici măcar nu avea de gând să parcheze,se afla în mașină,cu motorul pornit pentru a suna un anagajat al firmei să se pregătească pentru a aduce un pachet.Așadar,mașina NU era parcată,femeia NU părăsise și nici nu plănuia să iasă din autovehicul,când agenții de poliție i-au cerut actele la control.În această țară cu regim democratic se presupune că omul are dreptul la informare,însă poliția din România dă dovadă pe zi ce trece că acest drept nu ar exista.Mama a oferit actele,însă nu i s-a răspuns la întrebările “Pentru ce mi se ridică actele?Ce am făcut?”.Agentul nu a răspuns sub niciun chip la întrebările firești ale femeii,de unde și atitudinea “recalcitrantă”.
    Așadar,vă rog să vă informați de 10 ori cel puțin înainte de a publica astfel de articole pe site-uri publice și rețele de socializare,dați dovadă de puțin profesionalism pentru meseria pe care o practicați,stimată doamnă Mădălina Iordachita,care după cum observ a publicat articolul,și conducerea site-ului epitesti.ro.
    Și pentru a clarifica încă o dată motivul reacției mamei mele,dreptul la informare i-a fost încălcat,iar acest lucru a deranjat-o cumplit.Nu amenda,după cum “sursele sigure” de informare ale acestui site speculează.Se pare că reușim să aflăm cu ce se ocupă și ce deține persoana în cauză,însă nu izbutim să aflăm cu adevărat cele întamplate și judecăm,în continuare,cu nerușinare.Abuzurile poliției din România și ale acestor “site-uri consacrate” nu au limite,se pare!Trecem cu vederea faptul că agenții nu s-au mai prezentat și altele…

  • mihnea spune:

    Luisa,mama nu putea sa stationeze pe un loc de parcare normal?De ce trebuie sa stationeze pe un loc rezervat persoanelor cu dizabilitati?Voi niciodata nu sunteti vinovati pentru ca aveti bani si puteti cumpara orice…Uite ca si Romania merge intr-o directie buna si nu mai conteaza ce masina ai sau cati bani ai in cont!Bravo Politia!!!

  • Nicoleta spune:

    Aceasta doamna, dacă o putem numi așa, cu siguranța nu se va mai parca/ staționa pe un astfel de loc. Cred ca ar fi mai bine pt dansa sa privească partea plina a paharului: va fi un exemplu pt cei ca ea și cu siguranța aceștia se vor gândi de doua ori inante sa parcheze madina. In sfârșit Poliția chiar își face treaba! Bravo lor!

  • gicu spune:

    Fara fustele in cap nu esti recalcitrant.

  • AntiKaren spune:

    Foarte bine pentru doamna Karen. Data viitoare să nu mai facă asta.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90