EcoMoto 930×122

franzela

SCANDALUL FRANZELELOR DE 1.193 DE LEI BUCATA. CE SPUNE CONDUCEREA GRĂDINIȚEI

După ce pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a apărut informaţia potrivit căreia grădiniţa de stat cu program prelungit „Luminişul Pădurii” din Piteşti ar fi oferit, prin achiziţie directă, prețul de 1.193 de lei/bucată pentru a cumpăra sute de franzele, opinia publică s-a scandalizat cu privire la suma astronomică vehiculată.

Citiți și: O firmă de „curte” din Moşoaia are contracte de sute de mii de euro cu CJ Argeş

Potrivit site-ului E-Juridic, de la începutul anului 2020 ar fi fost organizate trei atribuiri directe de contract pentru sute de franzele feliate de câte 400 de grame către acelaşi furnizor, Standard Mondopan Group din Piteşti, preţul plătit fiind de 1.193 de lei pe franzelă.

Operaţiunile au avut loc pe 10 ianuarie 2020, 16 ianuarie 2020 şi 3 februarie 2020, conform E-Juridic.

Citiți și: ERA ȘI CAZUL! STRĂZI MODERNIZATE ÎN PITEȘTI

În urma scandalului iscat, una dintre cele trei atribuiri directe a fost anulată pe data de 19 februarie, motivul fiind preţul eronat.

Furnizorul de franzelele a arătat că preţul real cu care firma comercializează pâinea albă feliată de 400 de grame este de 1,193 de lei+TVA, aşa cum reiese şi din catalogul de produse încărcat în S.E.A.P./S.I.C.A.P.

Poziția grădiniței: „Erorile nu au produs efecte”

Iată cum explică directorul grădiniței, Claudia Anghel, această situație: „Au fost erori datorate faptului că în loc de virgulă separația s-a făcut cu punct, respectiv 1.193, fără TVA, în loc de 1,193 de lei/buc, fără TVA.
Erorile nu au produs efecte, achiziția și facturile fiind plătite cu prețul de 1,193 de lei/buc, fără TVA (un leu și nouăsprezece bani, fără TVA). În momentul în care s-a constatat eroarea, s-au făcut demersuri, notificări, pentru îndreptarea ei, corectura fiind făcută în aceeași zi.

Iată, mai jos, întreaga explicație transmisă de unitate Primăriei Pitești:

(Sursă foto principal: Facebook Grădinița Luminișul Pădurii)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90