Donaris 930 x 122

amenda

Schimbare colosală! Cum poți scăpa de amendă dacă depășești viteza legală

Noi reguli! Cum poți scăpa de amendă dacă depășești viteza legală

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Un proiect de lege adoptat deja de Senatul României care vizează folosirea radarelor de către Poliție a primit azi raport de avizare și într-o comisie specială a Parlamentului, cea pentru Industrie și Servicii.

Conform Profit.ro, autovehiculele destinate controlului traficului care utilizează dispozitive destinate măsurării vitezei vor fi poziționate vizibil și vor prezenta înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției Rutiere.

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

Prin acest proiect adoptat tacit de Senat se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive de către polițiști care nu poartă uniforme cu înscrisuri și însemne distinctive ale Poliției Rutiere

Constatarea contravențiilor cu privire la faptele care încalcă dispozițiile privind limitele de viteză se face numai cu ajutorul mijloacelor tehnice omologate și verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul verbal de constatare a contravenției.

În caz contrar, amenda devine nulă.

Guvernul nu susține acest proiect de lege, dar votul decisiv va aparține plenului Camerei Deputaților care urmează să se pronunțe în acest caz.

Detalii, AICI – Noi reguli pentru radarele poliției. Cum poți scăpa de amendă dacă depășești viteza legală

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Daniel spune:

    Se face dreptate in sfârșit, daca Iohannis va promulga legea. Spun asta pentru că rolul poliției rutiere este acela de prevenție pe cât posibil, nu de a colecta bani pentru bugetul țării.
    De asemenea poliția nu trebuie sa te oprească aiurea în trafic, fara motiv.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90