930 x122 grota rece

cazier

Schimbare importantă! Ce se întâmplă cu un document foarte util

Cazierul judiciar, care este documentul ce arată situația judiciară a unei persoane, adică evidența condamnărilor ori a altor măsuri cu caracter penal, va putea fi obținut, pe viitor, și în format electronic, potrivit unei propuneri legislative adoptată de Senat.

Citiți și: Anunț important despre pașapoarte!

Proiectul de lege ce se-ndreaptă acum către votul decisiv al deputaților, prin care este propusă modificarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, va simplifica, practic, procesul de obținere a cazierului judiciar.

Mai exact, după cum scrie în viitoarea lege, certificatul de cazier judiciar se va elibera gratuit şi în formă electronică.

Citiți și: UN NOU GHIȘEU LA POLIȚIA MIOVENI

Cazierul judiciar se va elibera electronic persoanelor fizice sau juridice dacă solicită asta în cererea-tip, ce se depune electronic sau personal, la orice unitate ori subunitate de poliție în care funcționează ghișeu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar.

Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică vor fi semnate cu semnătură electronică calificată şi vor fi asimilate înscrisurilor autentice, conform proiectului.

Procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar vor trebui să apară, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, în cel mult trei luni de la intrarea în vigoare a măsurilor din proiectul de lege.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de cele mai multe ori, pe loc sau în cel mult trei zile de la data solicitării.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90