NOR CURIER 930X122

buletin identitate

    Schimbare radicală la obținerea actelor de identitate! Înainte nu se putea!

    Reguli noi la obținerea actelor de identitate

    Citiți și: Decizie majoră privind buletinele! Aveți termen de 15 zile

    Regulile stabilite pentru obținerea actelor de identitate urmează să se modifice, conform unui proiect de lege aflat, de puțină vreme, în dezbaterea senatorilor, astfel încât solicitarea și obținerea acestora să fie posibilă în orice localitate din țară, nu doar în cea de domiciliu sau de reședință.

    Proiectul legislativ de la Senat vizează modificarea și completarea OUG nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

    Astfel, în situaţia în care solicitantul actului de identitate nu se va putea prezenta la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu sau reşedinţă, cererea va putea fi depusă la cel mai apropiat serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor, care va prelua cererea şi va elibera actul de identitate.

    Legislația în vigoare stabilește că actul de identitate se eliberează de către serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul de domiciliu sau reședință a persoanei fizice, pe baza cererii acesteia sau a reprezentantului său legal.

    Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3