New Profesional Consult 930 x 122

Big Brother

Schimbare uriașă în școli!

Schimbare uriașă în școli!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Camerele de supraveghere audio-video nu vor fi instalate în săli de clasă dacă marea majoritate a părinților nu vor fi de acord.

Noile Legi ale Educației prevăd că o unitate de învățământ poate decide instalarea unui sistem de supraveghere audio-video doar după ce au loc consultări între profesori, părinţi sau elevii majori.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

Articolul 66 din noua lege a învățământului preuniversitar prevede că sistemele de supraveghere au drept scop asigurarea pazei și protecției persoanelor, bunurilor și valorilor.

Schimbare uriașă în școli!

„Unitățile de învățământ cu sistem de supraveghere audio-video cuprind în contractul educațional prevăzut la art. 14 alin. (4) acordul sau, după caz, dezacordul scris al părinților/reprezentanților legali pentru supravegherea audio-video a beneficiarilor primari.”, se precizează în noile Legi ale Educației.

În cazul în care cea mai mare parte dintre părinți nu sunt de acord cu camerele de supraveghere, acestea nu vor fi instalate.

Prevederea amintită nu se aplică în situația instalării camerelor audio-video în exteriorul clădirilor, pe holuri, în săli de mese și săli de festivități.

În noua legislație se precizează că școlile vor angaja personal autorizat pentru organizarea și funcționarea sistemului audio-video.

Legea învățământului preuniversitar prevede că înregistrările audio-video din interiorul școlii și din sălile de clasă nu pot fi făcute publice.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3