Kaia 930 x 120

bancomate

Schimbare uriașă la bancomatele din România!

Este informația momentului pentru români.

O schimbare va avea loc la bancomatele din țara noastră. Mai exact, din ce în ce mai multe bănci vor pune la dispoziție forma de retragere contactless.

Cele mai mari bănci din România sunt deschise către tehnologizare și digitalizare, astfel că vor adopta această formă de retragere a banilor din bancomate.

Concret, românii care merg la bancomat, însă fără cardul fizic, pot retrage bani din ATM folosindu-se fie de telefon, fie de smartwatch.

Pe lângă retragerea contactless de la bancomate, băncile au lansat în ultimii ani și mai multe servicii de plată prin intermediul telefonului mobil sau al diferitelor dispozitive – prin aplicații proprii și prin înrolarea în Google Pay sau Apple Pay.

Retragerea contactless, disponibilă la sute de bancomate din țară

În prezent, această formă de retragere a banilor este disponibilă la sute de bancomate din România, notează Capital.ro.

La BCR spre exemplu, care este a doua cea mai mare bancă după active, clienții pot folosi operațiunea contactless la 112 bancomate din țară. Totodată, banca are în plan ca până la finalul anului să extindă operațiunea la 500 de terminale. Retragerea banilor poate fi făcută cu brățări, telefoane și evident cu un card fizic.

Și la CEC Bank este aceiași situație. Banca a introdus la rândul ei retragerile cu tehnologia NFC la 550 de bancomate și multifuncționale, inclusiv prin utilizarea dispozitivelor cu portofele digitate de tip Apple și Google Pay, mai notează sursa citată.

De asemenea, în perioada următoare, banca are în plan să ajungă la 900 de bancomate contactless, având în vedere totalul de 1.300.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România este, a lansat la rândul ei serviciul de retragere contactless în vara lui 2019. Inițial, 500 de bancomate aveau acest serviciu, iar mai apoi în jur de 560, dintr-un total de 1.800 de bancomate.

La ING Bank, retragerile NFC vor fi lansate în iarnă. Retragerile contactless, însă cu ajutorul codului generat de aplicația de internet banking au fost lansate în anul 2020.

La UniCredit Bank, se pot retrage bani contactless încă de la finalul anului 2020. Trebuie doar codul QR generat în aplicația de internet banking.

Pe de altă parte, BRD și OTP Bank dispun de această funcție din 2021 și doresc să se extindă în următoarea perioadă, mai arată Capital.ro.

Foto descriptiv

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90