930 x122 grota rece

camere video

Schimbarea la care nu se aștepta nimeni pentru polițiștii locali

Noi puteri pentru polițiștii locali.

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

Și polițiștii locali, alături de cei rutieri sau de frontieră, vor putea folosi, pentru a îndeplini atribuţiile de serviciu, camere video de cor. Schimbarea apare într-un proiect legislativ înregistrat recent la Senat.

SCHIMBAREA

Utilizarea acestor camere video, cunoscute și sub numele de body worn camera (camere corporale) ar veni în sprijinul activităţilor şi competenţelor poliţiștilor locali.

Citiți și: Gentea șochează: Poliția Locală a ajuns un azil de bătrâni bolnavi!
Polițiști locali

Polițiști locali

Astfel, după cum apare în viitoarea lege, “în scopul realizării atribuţiilor de serviciu, activităţilor de prevenire şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, acţiunile poliţistului local în spaţii publice pot fi înregistrate. Aceștia vor folosi mijloacele foto-audio-video din dotare, fără consimţământul persoanelor vizate”.

SISTEME VIDEO PENTRU ÎNREGISTRAT

Practic, acum se stabilește cadrul legal pentru utilizarea, de către poliţia locală, a sistemelor foto-audio-video de orice tip.

Astfel, se facilitează desfășurarea activităţilor de prevenire, depistare şi combatere a altor fapte antisociale, precum şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

În plus, printr-un alt proiect legislativ, se propune remedierea unei scăpări a legislației, astfel încât polițiștii locali să poată folosi girofarurile albastre cu care sunt dotate mașinile lor.

Potrivit Codului rutier, lumina albastră obligă participanții la trafic să acorde prioritate de trecere.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Razvan C spune:

    Se vor filma unii pe alții , pe unde se pitesc cu masinile ( la stadion vezi o gramada ) . Eu nu am mai vazut un politist local patruland pe jos de cativa ani ! Vrem sa-i vedem ! Nu stiu ce sa faca ? De ex , sa se ocupe de vandalismul grafic din parcuri . Sau ei prind banditi internationali …

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3