Donaris 930 x 122

camere video

Schimbarea la care nu se aștepta nimeni pentru polițiștii locali

Noi puteri pentru polițiștii locali.

Citiți și: Pitești. Amendat de Locală pentru un gest făcut în fața blocului

Și polițiștii locali, alături de cei rutieri sau de frontieră, vor putea folosi, pentru a îndeplini atribuţiile de serviciu, camere video de cor. Schimbarea apare într-un proiect legislativ înregistrat recent la Senat.

SCHIMBAREA

Utilizarea acestor camere video, cunoscute și sub numele de body worn camera (camere corporale) ar veni în sprijinul activităţilor şi competenţelor poliţiștilor locali.

Citiți și: Pitești. Scandalos! Imaginea Poliției Locale, terfelită public
Polițiști locali

Polițiști locali

Astfel, după cum apare în viitoarea lege, “în scopul realizării atribuţiilor de serviciu, activităţilor de prevenire şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, acţiunile poliţistului local în spaţii publice pot fi înregistrate. Aceștia vor folosi mijloacele foto-audio-video din dotare, fără consimţământul persoanelor vizate”.

SISTEME VIDEO PENTRU ÎNREGISTRAT

Practic, acum se stabilește cadrul legal pentru utilizarea, de către poliţia locală, a sistemelor foto-audio-video de orice tip.

Astfel, se facilitează desfășurarea activităţilor de prevenire, depistare şi combatere a altor fapte antisociale, precum şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

În plus, printr-un alt proiect legislativ, se propune remedierea unei scăpări a legislației, astfel încât polițiștii locali să poată folosi girofarurile albastre cu care sunt dotate mașinile lor.

Potrivit Codului rutier, lumina albastră obligă participanții la trafic să acorde prioritate de trecere.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Un comentariu

  • Razvan C spune:

    Se vor filma unii pe alții , pe unde se pitesc cu masinile ( la stadion vezi o gramada ) . Eu nu am mai vazut un politist local patruland pe jos de cativa ani ! Vrem sa-i vedem ! Nu stiu ce sa faca ? De ex , sa se ocupe de vandalismul grafic din parcuri . Sau ei prind banditi internationali …

570 pe 90 Costache