EcoMoto 930×122

permis

Schimbări majore pentru șoferi!

Schimbări majore pentru șoferi!

Citiți și: Decizie radicală pentru toți cei care au permis de conducere!

Se pregătesc noi schimbări la nivel european pentru șoferii începători, așa cum se pregătesc și pentru șoferii vârstnici.

Dacă directiva UE va fi adoptată cu modificările propuse, statele membre vor fi obligate să o implementeze.

Citiți și: Anunțul dimineții: neplăceri în trafic, restricții pentru șoferi

Iată care sunt punctele cele mai importante din proiectul actual:

Limite de viteză eșalonate pe grupe de vârstă. Ar exista o limită de viteză de 90 km/h pentru șoferii începători. Acest lucru ar face practic imposibil ca începători să depășească pe autostrăzi.

Permis de conducere de probă. Va necesita un nou test de conducere după perioada de încercare.

Schimbări majore pentru șoferi!

Interdicția de a conduce noaptea pentru șoferii începători. Proiectul prevede că „statele membre pot stabili reguli specifice pentru șoferii începători pentru a limita conducerea pe timp de noapte de la miezul nopții la 6.00.”

Una dintre cele mai controversate modificări: limită de greutate pentru permisele de conducere.
Potrivit proiectului, tuturor permiselor de conducere auto din clasa B (vechiul Clasa 3) ar trebui să li se aplice o limită de greutate de 1.800 de kilograme (anterior 3.500 kg), combinată cu o viteză maximă de 110 km/h.

Persoanele care doresc să conducă vehicule mai mari ar trebui să obțină propriul permis de conducere clasa „B+”, care este disponibil doar pentru cei cu vârsta de 21 de ani și peste.

Regulamentul propus vizează în special să facă mai dificilă sau chiar imposibilă conducerea SUV-urilor și a vehiculelor mari de șoferi cu vârsta sub 21 de ani.

Toate aceste modificări se fac cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere, ca parte a „Vision Zero”, care își propune să reducă numărul deceselor rutiere până în 2050.

Detalii, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Mureșan alina spune:

    dar la cei drogați și cu bani,senatori și parlamentari,miniștri,primari care fac accidente mortale și au sub 60 ani,care este pedeapsa,sau la cei care trucheaza imaginile,toate maimutarelile dea Bruxel și America le aplicam pentru banii luați de uni străzi nu avem,semnalizări rutiere nu avem,dar amenzi anularea permiselor de conducere,Da.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90