930 x122 grota rece

interzis

Școlile de șoferi sub asediu: Interdicție majoră schimbă regulile jocului

Școlile de șoferi sub asediu: Interdicție majoră schimbă regulile jocului

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Primăria municipiului Pitești vrea să interzică accesul mașinilor școlilor de șoferi în oraș în anumite intervale orare.

ANUNȚ OFICIAL

În acest sens, instituția „anunță deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind completarea HCL nr.247/12.07.2018 pentru aprobarea unor măsuri referitoare la circulația vehiculelor pe unele segmente de drum public din municipiul Pitești”.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

„Având în vedere numeroasele sesizări și reclamații ale cetățenilor, referitoare la aglomerația care se formează pe arterele municipiului, aglomerație influențată în mare măsură și de prezența în trafic a autovehiculelor aparținând școlilor de șoferi, care, în pregătirea candidaților pentru proba practică circulă de cele mai multe ori foarte lent ori execută manevre cu încetineală au fost stabilite prin HCL nr. 247/12.07.2018 interdicții cu privire la accesul acestor autovehicule pe străzile Banat, Dumbravei, Armand Călinescu, Egalității, Maior Șonțu, I.C. Brătianu și Republicii pe tronsonul cuprins între fosta clădire CEZ si intersectia cu str. Maternitătii.

Cu toate acestea, se constată în continuare că se formează ambuteiaje la orele cu trafic intens, provocate în special din cauza autovehiculelor de școală de șoferi.

În acest context, se propune introducerea unor intervale orare, respectiv 07:30-09 00 și 1 5:30-1700, în care se interzice școlilor de șoferi să pregătească candidații la proba practică pentru obținerea carnetului de conducere pentru categoria B, pe arterele de circulație din municipiul Pitești”, se arată în referatul de aprobare.

ȘCOLILE DE ȘOFERI SUB ASEDIU

Proiectul, inițiat de edilul Crisitan Gentea, mai prevede și că cei care nu respectă interdicția riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

Termenul de depunere, în scris, a propunerilor, sugestiilor sau opiniilor cu privire la proiectul menţionat, este de 10 zile calendaristice, începând de astăzi.

După consultarea publică, proiectul urmează să fie supus votului Consiliului Local Pitești.

Schimbăre radicală la școala de șoferi: Lovitură fatală și interzicerea totală a unei practici obișnuite

NOR CURIER 555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Vali Gheorghe spune:

    Dumbravei, Banat… masta sunt cele mai importante

    rezulta ca:
    1. nu vor invata aia nimic si in trafic se vor bloca dupa ce vor obtine permisul
    2. cred ca arterele alea se blocheaza pentru ca lumea sta pe telefon in loc sa plece cand trebuie
    3. mai bine incepem scoala de farfurii zburatoare ca sa nu ii incurcam pe marii soferi care trec pe rosi si injura Primarul pentru ca „e multe semafoare”

    Respect!

    PS: Dl. Primar se pare ca nu prea mai vrea alt mandat, cam multe gafe si nu ma refer la semafoare, ex: statiile f scumpe si inutilizabile, linii de autobuz aiurea concepute la ore absurde cand nimeni nu merge cu ele (13C 13D 5C), se pune accept pe largirea unor artere, ce-i drept agloimerate rau, unde trotuarele sunt minuscule si de multe ori cu stalpi ce fac circulatia pietonala imposibila… mai sunt si altele…

  • Pitesteanu spune:

    Sunt de acord. Si propun sa se impuna taxa scolilor de soferi pentru folosirea strazilor, deoarece trecerile lor pe anumite strazi sunt extrem de multe. Eu inteleg ca fac bani, dar sa si plateasca utilizarea abuziva a strazii.

  • anonim spune:

    Cu un …,nu se pierde un nou mandat.

  • Dumitru spune:

    Total de acord . Puneți și ” nebunia” din Cartierul Razboieni , sens giratoriu , Piața Razboieni unde sunt câte 6-7 mașini „Școala” și unde se sta cu zecile de minute la o intersecție. De la orele 07: 30 – 09:00 , și 16: 00-17 :00 domnii instructori sa ia o pauza de cafea . Cu succes este implementat acest sistem în orașe ca : Timișoara, Cluj-Napoca , Târgu-Jiu , Constanța.

  • Nicolas spune:

    ” Eliberam ” traficul pe anumite străzi pe care circula smecherii și trimitem „școlile de șoferi”, pe alte alte străzi și asa sufocate de ” scoala” gen stadion , razboieni piața și razboieni intersecție cu exercițiu unde este aglomerat tot timpul . ” Școala” ar trebui sa ia o pauza în aceste ore de vârf. Nu este corect ca sa se degreveze unele străzi și sa le aglomereze pe altele . Nu exista cetățean de rangul 1 și cetățean de rangul 2 ! Sau la Pitești merge asa ?

  • Dragos spune:

    Interzis total masinile” școala” în tot orașul Pitești între orele 07:30 -09:00 și între orele 15:45-17:00. Oamenii se duc/ vin la/ de la serviciu , duc /iau copiii la/ de la școală.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90