Eurial 930 x 122

interzis

Școlile de șoferi sub asediu: Interdicție majoră schimbă regulile jocului

Școlile de șoferi sub asediu: Interdicție majoră schimbă regulile jocului

Citiți și: Piteștiul este BLOCAT! Ce a provocat HAOS în trafic!

Primăria municipiului Pitești vrea să interzică accesul mașinilor școlilor de șoferi în oraș în anumite intervale orare.

ANUNȚ OFICIAL

În acest sens, instituția „anunță deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind completarea HCL nr.247/12.07.2018 pentru aprobarea unor măsuri referitoare la circulația vehiculelor pe unele segmente de drum public din municipiul Pitești”.

Citiți și: A început ploaia în Pitești, au început și accidentele

„Având în vedere numeroasele sesizări și reclamații ale cetățenilor, referitoare la aglomerația care se formează pe arterele municipiului, aglomerație influențată în mare măsură și de prezența în trafic a autovehiculelor aparținând școlilor de șoferi, care, în pregătirea candidaților pentru proba practică circulă de cele mai multe ori foarte lent ori execută manevre cu încetineală au fost stabilite prin HCL nr. 247/12.07.2018 interdicții cu privire la accesul acestor autovehicule pe străzile Banat, Dumbravei, Armand Călinescu, Egalității, Maior Șonțu, I.C. Brătianu și Republicii pe tronsonul cuprins între fosta clădire CEZ si intersectia cu str. Maternitătii.

Cu toate acestea, se constată în continuare că se formează ambuteiaje la orele cu trafic intens, provocate în special din cauza autovehiculelor de școală de șoferi.

În acest context, se propune introducerea unor intervale orare, respectiv 07:30-09 00 și 1 5:30-1700, în care se interzice școlilor de șoferi să pregătească candidații la proba practică pentru obținerea carnetului de conducere pentru categoria B, pe arterele de circulație din municipiul Pitești”, se arată în referatul de aprobare.

ȘCOLILE DE ȘOFERI SUB ASEDIU

Proiectul, inițiat de edilul Crisitan Gentea, mai prevede și că cei care nu respectă interdicția riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

Termenul de depunere, în scris, a propunerilor, sugestiilor sau opiniilor cu privire la proiectul menţionat, este de 10 zile calendaristice, începând de astăzi.

După consultarea publică, proiectul urmează să fie supus votului Consiliului Local Pitești.

Schimbăre radicală la școala de șoferi: Lovitură fatală și interzicerea totală a unei practici obișnuite

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90