NOR CURIER 930X122

adapost

adapostcainicampulung06

ÎN ARGEȘ APARE UN NOU ADĂPOST PENTRU CÂINI

În cartierul Racoviţa din Mioveni se lucrează la construirea unui adăpost pentru câini. Fondurile provin din surse locale.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Adăpostul va avea aproximativ 1.000 de locuri şi toate dotările necesare: cabinet medical, sală de operaţii, cameră pentru medicamente, sală de sterilizare, sală de consultaţii, magazie pentru depozitarea hranei uscate și cameră de recuperare.

“Adăpostul nu are rolul de a aduna întreaga populaţie canină de pe străzile oraşului, ci este doar un intermediar în managementul situţiei câinilor fără stăpân. Consider că investiţia în adăposturi foarte mari, care să suporte o populaţie de mii de câini, nu reprezintă o rezolvare a problemei, deoarece eliberarea teritoriilor duce la apariţia altor câini, care vor ocupa teritoriile rămase libere. Adăpostul pentru animale poate fi soluţia de care au nevoie toate oraşele din ţară în managementul populaţiei canine, atât timp cât există un cadru legislativ consecvent.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Consider că este necesar şi un program de sterilizare în masă a tuturor câinilor, cu sau fără stăpân, cu excepţia celor cu valoare chinologică. Îmi permit să fac şi o sugestie legată de modificarea legislaţiei, care în unele ţări europene este foarte clară în ceea ce priveşte adopţia câinilor. În străinătate oamenii care au adoptat câini şi nu se ocupă de ei pot face închisoare. De asemenea, dacă îi lasă pe stradă din nou legea este clară: nu vor mai putea să adopte niciodată. În plus, plătesc amenzi usturătoare”, declară primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90