930 x122 grota rece

fermieri

Se dau bani de la stat! Câte 100 de euro de hectar!

Se dau bani de la stat! Câte 100 de euro de hectar!

Citiți și: Ajutor de minimum 500 de lei de la stat!

162.640 de întreprinderi cu activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, afectate de de situația din Ucraina în fazele de producție, recoltare, transport și depozitare a recoltei obținute la culturile înființate în toamna anului 2022 vor primi de la stat 100 de euro pe hectar.

Suma va reprezenta plată compensatorie.

Citiți și: Ajutor pentru tineri! Se dau 70.000 de euro!

Valoarea maximă a grantului este de 280.000 euro.

Plata sumelor va fi făcută până la data de 30 iunie 2024 inclusiv.

Grantul direct va fi acordat pentru un număr maxim de 162.640 beneficiari.

Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăși echivalentul în lei a 280.000 euro.

Cursul de schimb valutar euro/lei pentru calcularea valorii totale maxime/ cuantumului este cel comunicat de Banca Națională a României la data de 1 august 2023, respectiv de 4,9334 lei/euro.

Se dau bani de la stat! Câte 100 de euro de hectar!

Beneficiarii sunt întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale.

Respectiv producători agricoli înregistrați în Registrul agricol și în Registrul unic de identificare.

Este vorba despre cei care utilizează suprafețe de teren arabil, individual sau în forme de asociere în scopul obținerii producției de cereale și semințe oleaginoase.

Condițiile de eligibilitate sunt următoarele:

a) depunerea unei cereri de plată în anul 2023, pentru o suprafața determinată de minimum 1 ha, pentru una sau mai multe culturi, până la termenul limită de depunere din anul 2023.

b) beneficiarii nu sunt în dificultate, respectiv în lichidare sau în faliment, la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat, în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Detalii, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90