930×122 CAPRA 5

bani

Se dau bani! Statul garantează!

Se dau bani! Statul garantează!

Citiți și: 3.500 de lei în fiecare lună pentru aceste persoane!

Cei ce dețin imobile încadrate în categoria monumentelor istorice sau doar părți din acestea vor putea beneficia de credite garantate de stat.

Acestea vin cu costuri suplimentare mai mici.

Citiți și: Ajutor de minimum 500 de lei de la stat!

Creditele se dau pentru conservarea, restaurarea și punerea în valoare a acestora.

Creditele vor putea ajunge, în anumite situații, și la 140.000 de euro.

Așa prevede un proiect legislativ ce a primit luni votul senatorilor.

,,Primul Monument Restaurat”

Mai exact, programul multianual, numit ,,Primul Monument Restaurat”, va fi destinat imobilelor sau părților de imobil ,,care beneficiază de regimul juridic de protecție de monument istoric din categoria monument“, după cum apare în document.

Se dau bani! Statul garantează!

Proiectul stabilește că valoarea finanțării destinate, prin acest program, restaurării unui imobil sau unei părți de imobil deținute de o persoană fizică în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția poate fi de maximum 70.000 de euro.

Sau suma echivalentă în lei.

Este compusă din finanţarea acordată de instituția de credit, în valoare de maximum 66.500 de euro, și avansul plătit de beneficiar (5%).

Finanţarea acordată de bănci va fi garantată de stat, prin Ministerul Finanţelor, în proporție de maximum 50%, exclusiv dobânzile, comisioanele și spezele bancare aferente finanţării garantate și acoperă maximum 95% din preţul acţiunilor de conservare, restaurare și punere în valoare, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a acestora.

Detalii, AICI.

Foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3