New Profesional Consult 930 x 122

politie

Se face dreptate: Radarele Poliției vor fi semnalate! Ce s-a decis cu detectoarele

Se face dreptate: Radarele Poliției vor fi semnalate! Ce s-a decis cu detectoarele

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

O propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost adoptată luni, tacit, de Senat.

Astfel, s-a decis ca amplasarea radarelor pentru măsurarea vitezei participanţilor la trafic va trebui semnalată din timp conducătorilor auto. Fie prin panouri, Fie prin mass-media, arată digi24, care citează Agerpres.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Nota de adoptare a fost citită de vicepreşedintele Senatului Sorin Cîmpeanu.

„Autovehiculele poliţiei, staţionate sau în deplasare, cu care poliţiştii rutieri se află în misiune de supraveghere şi control, utilizează semnale de avertizare luminoase şi sau sonore.

Folosirea dispozitivelor de măsurare a vitezei se face doar de către poliţiştii rutieri din autovehiculele poliţiei inscripţionate sau din afara acestora, la loc vizibil pentru participanţii la trafic.

(…)

Se face dreptate: Radarele Poliției vor fi semnalate! 

Poliţia rutieră avertizează conducătorii de autovehicule în legătură cu prezenţa în trafic a dispozitivelor de măsurare a vitezei prin mass-media sau panouri de avertizare.

Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei.”, se arată în propunerea legislativă.

Propunerea va fi dezbătută și de Camera Deputaţilor. Este for decizional în acest caz.

Au mai fost adoptate și alte modificări. Detalii, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • pitestean spune:

    In multe state europene sau alte continente,sunt semnalate controalele radar prin diferite forme si la vedere.Deci nu vorbim de vanatoare a vitezomanilor ci de atentionare ca,in orice moment pot fi depistati.Este si o educatie indirecta pentru cei care ignora regimul de viteza impus in zona respectiva.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3