Donaris 930 x 122

autoritati

Se pune stop la interceptările prin aplicațiile de internet

Facebook, WhatsApp și alte aplicații scapă în România de obligația de a permite interceptarea utilizatorilor de către autorități

Citiți și: Pitești. Toate forțele de ordine ies în stradă!

Furnizorii de serviciu de comunicații interpersonale care nu se bazează pe numere, precum WhatsApp, Facebook, Skype, Signal, Wire, Telegram, nu vor fi obligați în România să permită organelor de aplicare a legii și celor cu atribuții în domeniul securității naționale punerea în executare a metodelor de supraveghere tehnică, respectiv de interceptare a comunicațiilor utilizatorilor acestor servicii.

Această obligație va reveni în schimb furnizorilor de internet, respectiv de servicii de găzduire electronică cu resurse IP, relevă date analizate de Profit.ro.

Citiți și: S-a sfârșit lumea: A căzut Facebook!

După votul din Camera Deputaților, proiectul de lege urmează să primească astăzi votul final în Senat, unde senatorii din comisiile de specialitate au decis însă să elimine prevederile care au iscat controverse în rândul specialiștilor din comunicații.

Prin urmare, a fost eliminată din textul proiectului de lege obligația furnizorilor de servicii de comunicații interpersonale care nu se bazează pe numere de a permite organelor din domeniul securității naționale punerea în executare a metodelor de supraveghere tehnică, respectiv de interceptare a comunicațiilor utilizatorilor acestor servicii.

Sursă foto princial: R3media.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90