930 x122 grota rece

ajutor social

Se schimbă foaia! Cine nu mai ia ajutor social

Se schimbă regulile privind acordarea ajutorului social.

Citiți și: Asociația Hello Mama, un sprijin real din dragoste pentru mamele din Argeș

Din 2024, beneficiarii trebuie să respecte mai multe condiții pentru a primi ajutorul financiar din partea statului.

Aceștia vor trebui să demonstreze că fie urmează cursuri de calificare, fie sunt angajați sau sunt înscriși în sistemul educațional, notează antena3.ro

Citiți și: Vești de ultimă oră despre ajutoarele sociale!

De asemenea, cei care nu își găsesc un loc de muncă trebuie să intre în evidența agențiilor județene de ocupare a forței de muncă și să participe la cursuri de calificare și de recalificare.

În caz contrar, aceștia pierd ajutorul social.

Aceste condiții fac parte din programul ,,A doua șansă” implementat de Ministerul Muncii.

Acordarea venitului minim de incluziune poate fi acordată doar celor care, în luna anterioară depunerii solicitării, au obținut un venit net pe membru de familie mai mic de 700 de lei.

Valoarea maximă a ajutorului social stabilit de lege este de 275 de lei/ lună/ membru de familie, cu excepția persoanei singure cu vârsta de cel puțin 65 de ani, pentru care cuantumul maxim este de 400 de lei/ lună.

În Argeș, potrivit Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, în luna august a anului în curs, 5.021 de oameni au primit ajutor social.

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90