New Profesional Consult 930 x 122

ajutor social

Se schimbă regulile! Toți românii care primesc ajutor social trebuie să știe

Acordarea ajutorului social se va face sub noi reguli, conform unei actualizări venite direct de la Guvern.

Citiți și: Asociația Hello Mama, un sprijin real din dragoste pentru mamele din Argeș

Concret, Executivul a actualizat lista de bunurilor pe care le poate deţine beneficiarul de ajutor social, relaxând condițiile.

Beneficiarul de ajutor social va putea deţine până la 7.000 de lei în depozite bancare, va putea avea terenuri a căror suprafaţa să fie de cel mult 1.200 de metri pătraţi în urban şi/sau 2.500 de metri pătraţi în mediul rural, fără să fie exlcus de la acordarea venitului minim garantat, se arată într-un proiect de act normativ, obţinut de Economica.net.

Citiți și: Se schimbă foaia! Cine nu mai ia ajutor social

Comparat cu situația actuală, se poate spune că acum este mult mai ușor să primești un astfel de ajutor, de vreme ce, până acum, baremul era de 1.000 de metri urban/2.000 de metri rural, spre exemplu.

Tocmai acesta a fost și motivul acestei revizuiri, susține Guvernul, și anume să crească accesul oamenilor la acest beneficiu.

Mai mult decât atât, contul junior va fi exclus din categoria conturilor bancare care se iau în calcul la stabilirea dreptului de ajutor social, acesta fiind un cont alimentat de părinţi cu alocaţiile copiilor, conform sursei citate.

De asemenea, proiectul prevede şi actualizarea sumei reprezentând valoarea netă de producţie anuală care conduce la excluderea acordării ajutorului social de la 1.000 de euro pe an la 1.200 de euro pe an pentru persoana singură, respectiv de la 2.500 de euro pe an la 3.500 de euro pe an pentru familia beneficiară de ajutor social.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90