930 pe 122 COSTACHE

admitere

Se schimbă regulile la admiterea în Școlile de Poliție. Noi norme la probele sportive

A fost pus în transparență decizională proiectul de ordin pentru modificarea Ordinului MAI nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne, anunță Sindicatul Polițiștilor Europol.

Citiți și: Poliția, mesaj de ultimă oră privind circulația în sensurile giratorii!

Modificările aduse au ca scop reevaluarea unor norme procedurale specifice organizării și desfășurării concursurilor de admitere în instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum și celor organizate în vederea ocupării prin concurs a posturilor vacante de execuție, astfel:

Se modifică traseul practic-aplicativ, fiind reevaluați parametrii de la două obstacole, respectiv:

La obstacolul deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică, înălțimea stativului pe care se depozitează greutățile a fost modificată de la 1,90 metri la 2,15 metri (măsurată de la sol), respectiv de la 1,60 metri la 1.85 metri (măsurată de la nivelul superior al băncii).

Citiți și: Ce a pățit un șofer prins de șase ori la volan cu permisul suspendat

La obstacolul Detenta pe verticală, înălțimea la care este suspendată mingea a fost modificată de la 2,55 metri la 2,65 metri. Totodată, baremul minim a fost modificat de la 3’20” la 3’10”, precum și intervalele de timpi corespunzătoare notelor – de la 3 secunde la 2 secunde;

Se reevaluează procedura de verificare a comportamentului candidaților la concursurile de admitere la instituțiile de învățământ care formează personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum și la concursurile de ocupare a posturilor vacante de execuție.

În prezent, verificările de specialitate cu privire la persoana candidatului se realizează prin intermediul structurilor de specialitate ale Poliției Române, precum și prin intermediul Serviciului Român de Informații. Rezultatele comunicate sunt valorificate de compartimentele de resurse umane în nota de cunoaștere.

Pentru eficientizarea și simplificarea procedurii de verificare, s-a identificat ca soluție realizarea de către Direcția Generală de Protecție Internă a verificărilor de specialitate și emiterea unui aviz în consecință.

Activitatea de verificare se va finaliza prin întocmirea notei de cunoaștere de către compartimentele de resurse umane, inclusiv prin efectuarea de verificări la structurile de specialitate ale Poliției Române, aspect nemodificat față de procedura în vigoare;

Secretarul de concurs va avea obligația de a informa organizațiile sindicale reprezentative cu privire la organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a postului vacant;

Ce trebuie să facă candidații admiși

Candidatul declarat admis va avea obligația de a depune documentele care certifică îndeplinirea condiției de aptitudine medicală, la compartimentul cu sarcini de recrutare în maximum 45 de zile de la afișarea/postarea tabelului cu rezultatele finale.

Termenul de 45 de zile se aplică și în situația în care oferta de ocupare a postului s-a făcut candidatului clasat pe următorul loc.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Andy spune:

    Ce rost au aceste modificări?
    Oricum nu se vor da jos din mașini.
    Ați văzut vreun polițist mergând pe jos?

570 X 90 CUMPANA 3