930×122 CAPRA 5

nevaccinati

Se scurtează din nou perioada de izolare. Doar pentru vaccinați!

Update, ora 15.02: Este oficial! Raed Arafat a transmis în urma ședinței CNSU că, perioada de carantinare se scurtează de la 14, la 5 zile pentru persoanele vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, precum și pentru persoanele care au fost confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în perioada cuprinsă între a 11-a și a 180-a zi anterioare datei intrării în țară  sau contactului cu persoana infectat.

Citiți și: Zi liberă plătită pentru persoanele care se vaccinează. Precizări ITM Argeş

Aceiași măsură se aplică și persoanelor vaccinate care sunt contacți direcți ai unor pacienți COVID.

Important de precizat este faptul că, există o diferență între carantinare și izolare. În izolare, vaccinații sau cei trecuți prin boală vor sta doar 7 zile, iar nevaccinații 10 zile.

Citiți și: Piteşti: Amenzi în localuri pentru că s-a permis accesul clienţilor nevaccinaţi

Carantina se instituie pentru toate persoanele care nu prezinta simptome, dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus (COVID-19).

Izolarea se instituie pentru persoanele care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 și li se cere să rămână în casele lor cel puțin 10 zile în timp ce monitorizează simptomele.

Consultă întreaga hotărâre privind carantinarea și izolarea în România, AICI

Știrea inițială, ora 12.22

După ce în urmă cu câteva zile, la sfârșitul anului 2021, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat reducerea perioadei de carantină și izolare de la 14, la 10 zile, autoritățile din Sănătate anunță o nouă schimbare. Mai exact, se taie din nou din perioada de izolare, însă doar pentru vaccinați.

Astfel, românii imunizați împotriva Covid-19 vor sta doar șapte zile în izolare dacă sunt depistați pozitiv. Cei care vor beneficia de această măsură sunt și cetățenii care au fost bolnavi în ultimele 180 de zile.

Restul populației, care nu se încadrează în cele două categorii, va rămâne în izolare tot 10 zile, în caz de infectare.

Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat din ministerul Sănătății, Adriana Pistol, într-un interviu pentru postul de televiziune Digi24.

Decizia finală va fi luată însă de către CNSU care se va reuni, astăzi, într-o ședință, începând de la ora 13.00.

Foto principal: descriptiv, Sursă: neuroaxis.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90