930×122 CAPRA 5

carantină

Anunțul momentului. Bolnavii COVID vor sta mai puțin în izolare

Astăzi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat într-o conferință de presă, că durata carantinei şi a izolării pentru persoanele bolnave de COVID va fi redusă de la 14 zile – cât este în prezent, la 10 zile.

Citiți și: Vești bune! Se dau bani de la stat!

Foarte multe ţări din UE au durata de carantină, respectiv izolare de 10 zile.

Vom rezolva în aceste zile durata carantinei şi a izolării. Va fi şi în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritate a ţărilor din Uniunea Europeană”, a afirmat Rafila.

Citiți și: Hotărâre CJSU Argeș. Alte localități intră în carantină

Adriana Pistol, șeful Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile, a subliniat faptul că celelalte state ale UE îşi pot permite reducerea perioadei carantinei şi mai mult de 10 zile pentru că au un grad mare de vaccinare a populaţiei.

Totodată, aceasta i-a îndemnat pe români să se vaccineze.

Reamintim că, în ultima perioadă, în Argeș, foarte multe persoane au fost sancționate de către polițiști din cauza faptului că au fugit din izolare, nerespectând măsura impusă, cât și termenul de 14 zile.

Sursă foto principal: digi24.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3