930×122 CAPRA 5

carantină

Ultima oră: Piteştiul riscă prelungirea carantinei până pe 7 mai

Ministerul Sănătăţii a publicat în Monitorul Oficial documentul Ordin nr. 506 din 9 aprilie 2021 care stabilieşte criteriile utilizate în evaluarea riscului epidemiologic de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Acestea se au în vedere la instituirea carantinei zonale (la nivel de localităţi).

Citiți și: Noi reguli de intrare în România

Au fost definite trei tipuri de criterii, astfel:

  1. Criterii pentru instituirea carantinei zonale pentru municipii / zone metropolitane cu peste 100.000 de locuitori: minimum 60 de puncte;
  2. Criterii pentru instituirea carantinei zonale pentru restul zonelor: minimum 70 de puncte;
  3. Criterii de încetare a măsurii de carantină zonală – rata de incidenţă sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Detalii, în FOTO (click pentru a mări).

Citiți și: Zeci de localităţi din Argeş cu rată de infectare ZERO. La cât a ajuns incidenţa în Piteşti

Cu o populaţie de aproximativ 172.000 de locuitori, municipiul Piteşti este analizat în baza criteriilor de la punctul 1.

Totuşi, punctul care decide este punctul nr. 3, ceea ce înseamnă că, în datele actuale, măsurile de carantină extinsă rămân la Piteşti. Diferenţa majoră este că, fiind situat puţin peste pragul de 4/1.000 de locuitori, municipiul Piteşti avea toate şansele să iasă de sub incidenţa măsurilor la data de 23 aprilie.

În noile condiţii, rata de infectare trebuie să scadă sub 3/1.000 de locuitori, ceea ce este mult mai dificil în acest moment. În atare situaţie, carantina extinsă ar putea să se prelungească cu încă 14 zile, după 23 aprilie (când expiră termenul iniţial) până la data de 7 mai inclusiv.

 

Termenele stabilite de CJSU Argeş la ultima şedinţă

Termenele stabilite de CJSU Argeş la ultima şedinţă

 

Urmărim ce se întâmplă în continuare.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA