EcoMoto 930×122

rata de infectare in pitesti

Astăzi: Rate de infectare de speriat. Piteştiul, aproape de carantinarea nevaccinaţilor

Potrivit raportului de la Direcția de Sănătate Publică Argeș (DSP), rata de infectare în municipiul Piteşti, calculată pe ultimele 14 zile, este acum de 4,95/1.000 de locuitori (ieri era de 4,48 la mie).

Citiți și: Județul Argeș, surpriză de proporții în „lupta” cu virusul

În acest ritm, în maximum trei zile se va depăşi pragul de 6 la mie în Piteşti, iar vineri, când va fi cel mai probabil convocată şedinţa CJSU în Argeş, ar putea să se aplice restricţiile cele mai dure, anume introducerea carantinei pentru persoanele nevaccinate şi reducerea programului în magazine şi alte unităţi comerciale, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Citiți și: Ultima oră: Municipiul Piteşti, la un pas de ieşirea din zona roşie. Întreaga listă se „subţiază”

În cinci localităţi din Argeş a fost depăşit deja pragul de 6 la mie. Este vorba despre comunele Suseni, Râca, Oarja, Rociu şi Bradu.

În total, 32 de localităţi din Argeş figurează în raport cu incidenţe de peste 3/1.000 de locuitori.

Alte 24 sunt în scenariul galben, cu rate între 2 şi 2,99 la mie.

 

 

Vă reamintim: „Alimentația publică din centrele comerciale au următoarea regulă de funcționare între 3 și 6 la mie: capacitatea permisă a restaurantelor rămâne maximă, dar accesul clienților se face pe baza certificatului verde (vaccin, trecere prin boală sub 180 zile, test negativ)”, sunt precizările Prefectului Emanuel Soare.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3