SMART KIDS 930X122

carantină

De azi, noi restricţii de călătorie. Cine intră în carantină

Persoanele nevaccinate care călătoresc în state cu risc epidemiologic ridicat şi se întorc în ţară trebuie să ia în calcul o perioadă de 14 zile de carantină.

Citiți și: Noi reguli de intrare în România

Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat (zona galbenă) pentru care se instituie măsura carantinei la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile pentru cetățenii care sosesc în România.

Aceasta este aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și poate fi consultată AICI.

Citiți și: Hotărâre CJSU Argeș. Alte localități intră în carantină

Printre destinaţiile unde s-au produs semnificative menţionăm Franţa. Aceasta a intrat în „zona roşie” de risc epidemiologic, ceea ce înseamnă că persoanele nevaccinate care vin din Franța intră automat în carantină.

Alte state aflate în zona roşie: Cipru, Spania, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Grecia.

Atenţie, şi cei care vin din state de pe lista galbenă intră în carantină, dacă nu sunt vaccinaţi sau nu prezintă un test negativ, efectuat în ultimele 72 de ore.

În „zona galbenă” sunt plasate Turcia, Israel, Danemarca sau Belgia.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Liviu spune:

    De ce cei nevaccinati dar cu test pcr nu pot intra in tara fara carantina??

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA