930×122 CAPRA 5

amenzi

ARGEȘENI CARE SFIDEAZĂ LEGEA. 155 DE AMENZI, ÎN 24 DE ORE

Peste 3.000 de persoane verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul activităţilor de verificare a respectării măsurilor legale, impuse în contextul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu virusul SARS CoV-2.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Aproape 250 de poliţişti şi poliţişti locali au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 43 de acţiuni punctuale (din care 40 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 2 acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acţiune cu reprezentanţi ai I.S.U. Argeş şi alte structuri M.A.I.).

Au fost verificate 3.064 de persoane, din care 2.138 doar în cadrul acţiunilor punctuale.

Citiți și: Angajatori amendați de ITM cu peste 157.000 €: Viețile angajaților, în pericol

Au fost vizate 167 de locaţii, unde au fost verificate 129 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

De asemenea, 300 de autovehicule au fost verificate, din care 111 mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 155 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.500 de lei, după cum urmează:
– 155 de sancţiuni, în valoare de 21.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
– 3 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurii izolării sau carantinării la adresa declarată;
– 11 sancţiuni, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

Exemple:

În ziua de 09 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti, au acţionat pe raza de competenţă, pentru respectarea prevederilor legale privind măsurile specifice stării de alertă, cu scopul de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, împrejurare în care au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 de lei, persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală.
De asemenea, poliţiştii au constatat faptul că un tânăr de 19 ani, a părăsit adresa declarată de izolare, fiind identificat în apropiere.
În urma celor constatate, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş

În ziua de 09 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti, care efectuau verificarea persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au constatat faptul că un bărbat de 32 de ani, nu a fost găsit la adresa declarată de izolare.
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

În ziua de 09 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Băiculeşti, care efectuau verificarea persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au constatat faptul că un bărbat de 42 de ani, nu a fost găsit la adresa declarată de izolare.
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

Foto: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90