Donaris 930 x 122

carantină

Şcolile, ultimul bastion în „Valul 3” al pandemiei Covid

În contextul creşterii numărului de cazuri pe teritoriul ţării noastre, autorităţile sunt în căutarea unei strategii pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Până în acest moment, avem doar declaraţii care se bat cap în cap, „miezul” dezbaterilor fiind instituirea prelungirii carantinei la Timişoara şi posibilitatea de a introduce Bucureştiul în „lockdown”.

Citiți și: Noi reguli de intrare în România

În ceea ce priveşte şcoala, deşi la această oră se ia în calcul închiderea unităţilor de învăţământ din mai multe localităţi şi trecerea, din nou, a cursurilor în online, ministrul Câmpeanu declara că susţine principiul potrivit căruia „şcolile trebuie închise ultimele”.

Sorin Cîmpeanu: „Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune. În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile”.

Citiți și: Hotărâre CJSU Argeș. Alte localități intră în carantină

Ministrul Cîmpeanu consideră că o nouă închidere a şcolile va afecta grav procesul de învăţământ.

Membrii CJSU din mai multe localităţi au adoptat deja măsuri specifice din Scenariul Roşu, cu închiderea restaurantelor, cinematografelor, sălilor de jocuri de noroc ş.a.m.d.

Autorităţile atrag atenţia să nu confundăm aceste măsuri cu carantina totală (lockdown), deşi există tot mai multe semnale că acest lucru se va petrece cât de curând.

(Foto: descriptiv)

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Donaris 570×90