Donaris 930 x 122

amenzi

OFICIAL, ÎN CARANTINĂ. NEOFICIAL, BRAMBURA PE STRĂZI

Nu e zi să n-auzim de argeșeni fugiți din izolare sau carantină și de amenzi ce curg fix pentru astfel de fapte. Nici ultimele 24 de ore nu fac excepție.

Citiți și: Greșeala care te poate lăsa fără bani în buzunar! Toți românii trebuie să știe

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeș, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în carantină sau izolare, au constatat că un bărbat de 37 de ani, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din același municipiu, ca urmare a revenirii dintr-o ţară pentru care este instituită o astfel de măsură.
În urma verificărilor, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş”, precizează IPJ Argeș.

Peste 3.700 de persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore

Citiți și: Codul Rutier 2024: Amendă pentru șoferii care fac asta!

IPJ Argeș recomandă în continuare tuturor cetăţenilor să aibă un comportament precaut, să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00.

„În ultimele 24 de ore, au fost verificate în total 3.733 de persoane, dintre care 2.633 doar în cadrul acţiunilor.

252 de poliţişti şi poliţişti locali au acţionat, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 43 de acţiuni punctuale (din care 39 de acţiuni organizate independent de poliţişti, două acţiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acțiune cu reprezentanţi ai altor instituții).

Au fost controlate 352 de autovehicule, dintre care 105 mijloace de transport în comun.

De asemenea, au fost verificate 126 de societăţi comerciale, din 157 de locaţii, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.000 de lei, după cum urmează:
– 165 de sancţiuni, în valoare de 17.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
– 13 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
– o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată”, mai precizează IPJ Argeș.

Foto descriptiv: FB Politia Romana

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3