SMART KIDS 930X122

carantină

Un bărbat a fugit din carantină de la Vaslui. Poliţiştii l-au găsit la Miceşti

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Bascov au depistat, pe raza localității Micești, un bărbat de 48 de ani, din județul Vaslui, care figura în carantină la domiciliu. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 55/2020, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

Citiți și: Noi reguli de intrare în România

Acesta nu este singurul caz cu persoane care au încălcat măsura carantinării la domiciliu. Şi două femei din judeţ au fost amendate de poliţişti pentru încălcarea legii.

Astfel, poliţiştii din Curtea de Argeș, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au constatat faptul că, o tânără de 24 de ani, din acelaşi municipiu, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din aceeaşi localitate. În urma celor constatate, tânăra a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Citiți și: Hotărâre CJSU Argeș. Alte localități intră în carantină

În comuna Domneşti, oamenii legii au identificat o femeie de 41 de ani, din Mălureni, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată. Şi aceasta a fost amendată cu 1.000 de lei.

„Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.
În contextul actual, polițiștii argeșeni vă recomandă să conștientizați importanţa, pentru întreaga comunitate, a măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus. Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru a limita riscul de infectare şi transmitere”, a transmis IPJ Argeş.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3