Donaris 930 x 122

carantină

VOTAŢI ACUM: ÎN CE CAMERĂ PETRECEŢI SĂRBĂTORILE DE IARNĂ

Este tot mai evident că autorităţile ne pregătesc o carantină totală de sărbători, după alegerile din 6 decembrie. Pe la televiziuni, momentan, în locul autorităţilor vorbesc medici şi cercetători despre importanţa unei astfel de măsuri.

Citiți și: Noi reguli de intrare în România

Au învăţat că e bine să ne pregătească din timp, să nu fim luaţi prin surprindere aşa cum păţesc ele înseşi când dă, spre exemplu, prima ninsoare.

Prin urmare, au cuvântul mai întâi specialiştii. Cei mai mulţi spun că e bine să se aplice o măsură dură, totală (cu excepţia urgenţelor deja cunoscute – alimente, medicamente, serviciu, situaţii medicale), care să reducă semnificativ răspândirea noului coronavirus.

Citiți și: Hotărâre CJSU Argeș. Alte localități intră în carantină

Ne aşteptăm aşadar să stăm la cabana „Plăpumioara”, având totuşi diverse opţiuni în ceea ce priveşte camera în care ne vom „distra”, urmărind „Home Alone”.

Nu e chiar o glumă chestiunea cu alegerea camerei. Aceiaşi specialişti spun că sărbătorile în familie, acasă, au un grad ridicat de risc şi de aici apar tot soiul de recomandări, unele exagerate din punctul meu de vedere.

De pildă, cineva ne recomanda să vorbim cât mai încet, fiindcă dacă ridici tonul (sau, mai rău, faci karaoke), împrăştii virusul departe.

Am văzut inclusiv scheme cu recomandări privind amplasarea la masa de Crăciun. Scheme cu circulaţia aerului prin încăpere. Filmări în slow motion cu particulele care zboară prin casă, ca în filmul „Outbreak” („Alerta”). Cred că m-am decis unde voi petrece sărbătorile: la subsol. Acolo mi-am amenajat o cameră de lucru, printre borcanele cu murături şi conserve. E un mini buncăr 100% sigur. Îmi lipseşte deocamdată instalaţia de climatizare, dar cred că voi găsi ceva la ofertă. Un aparat de sterilizare a aerului ar fi de preferat.

 

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3