930X122 MAIA

amenda

TINERI AMENDAȚI DUPĂ O PLIMBARE ÎN TOIUL NOPȚII, FĂRĂ DECLARAȚII

Peste 3.500 de persoane au fost verificate  în ultimele 24 de ore de  către cele peste 250 de efective de poliție și poliție locală care au acționat în  județ.
Cu toate acestea, intensificarea verificărilor nu a adus un număr mult mai mare de sancțiuni, fiind aplicate 222 de amenzi, în valoare de 33.750 de lei.

Citiți și: Atenție șoferi! De ce riscați să luați amendă, chiar dacă aveți în mașină trusă medicală și extinctor

„Mulțumim argeșenilor care au înțeles să aibă un comportament responsabil și să respecte recomandările medicale!

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni, împreună cu polițiștii locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat au intensificat activitățile de verificare privind respectarea măsurilor de protecție individuală, a măsurilor specifice implementate de agenții comerciali, precum și în mijloacele de transport în comun fără a fi neglijate verificările privind respectarea măsurii izolării sau canantinării și respectarea condițiilor de deplasare în intervalul 23:00-05:00”, precizează IPJ Argeș.

Citiți și: Primarul din Bascov: „Mai avem patru cazuri de bolnavi psihic. Unul conduce mașină”

Mai mult de 250 de polițişti, precum și de polițişti locali, au acționat în cadrul a 42 de acțiuni punctuale (din care 39 de acțiuni organizate independent de polițiști, 2 acțiuni cu jandarmii argeșeni și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituţii ale M.A.I.).

În ultimele 24 de ore au fost verificate 3.661 de persoane, dintre care 2.586 de persoane în cadrul acțiunilor punctuale. Totodată, în cadrul activităților, polițiștii argeșeni au verificat 346 de autovehicule, din care 123 de mijloace de transport în comun.

Au fost vizate în cadrul activităților 178 de locații, fiind verificate respectarea condiţiilor de organizare în privința măsurilor de protecție specifice, a condițiilor de funcţionare şi a limitărilor de program la 154 de societăți comerciale, precum și la persoane fizice autorizate, atât de către personal cât și de către clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 33.750 de lei, după cum urmează:
– 206 sancţiuni, în valoare de 32.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
– o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unei persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinării;
– o sancțiune, cu avertisment, a fost aplicată unui operator economic, care nu a amenajat corespunzător spațiul terasei;
– 14 sancțiuni, în valoare de 2.500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Exemple:

În noaptea de 19 spre 20 noiembrie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au depistat patru tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani, care nu au avut asupra lor declarații și nu au putut justifica scopul deplasării, conform celor patru situaţii prevăzute legal.
Cei în cauză au fost sancționați contravențional, cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

În ziua de 20 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au constatat că un operator economic de pe raza de aceleiași localități, magazin mixt cu obiect de activitate comerț cu amănuntul al produselor alimentare și nealimentare, care nu a luat măsurile corespunzătoare privind modul de organizare a activităţii, în privința spațiului terasei, care avea o singură latură deschisă.
În urma celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, cu avertisment, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, totodată reprezentantul agentului comercial fiind instruit cu privire la modul de organizare al activității și respectarea măsurilor de protecție individuală.

În ziua de 20 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliţie Piteşti au depistat o femeie de 39 de ani, care se afla în afara adresei de carantinare.
Ca urmare a celor constatate, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

555×222  MAIA

Comentarii

570×90 MAIA