- Publicat de: Cristina Stancu
- 3-12-2020, ora 17:33
- Diverse
ARGEȘENI BULVERSAȚI. HAOSUL DECIZIILOR DE IZOLARE DE LA DSP
Nu mai e o noutate că DSP-urile din țară sunt suprasolicitate, că nu mai fac față ritmului infectărilor, că anchetele epidemiologice merg greu spre extrem de greu, tocmai pentru că vorbim de personal puțin și avalanșă de pozitivări, cu întreg pachetul de contacți direcți ce trebuie puși in izolare odată cu intrarea în carantină a fiecărui nou caz confirmat.
Citiți și: Breaking: Decizia momentului pentru noul președinte al României!Concret, vorbind de Argeș, sunt cazuri în care decizia de izolare ajunge să fie emisă, uneori, abia în a 12-a zi, când 14 sunt toate cele în care ești obligat să stai în casă. Doar acolo unde funcționează responsabilitatea omului care știe că, dacă a fost contact direct, nu trebuie să zburde printre semeni, mai poți spera că virusul nu se răspândește haotic. Altfel, strict pe decizia DSP, devii, aproape garantat, un superspreader în cazul nenorocului să te fi infectat.
Câte din sutele de cazuri pe care le vedem în raportările zilnice au legătură cu aceste întârzieri, n-o să știm niciodată. Problema, deloc de ignorat, se suprapune cu o alta, de sezon, electorală.
Citiți și: Breaking: Se anunță un parlament cum nu a mai fost altul! Cifre de necrezut!Potrivit celei mai recente raportări (pentru ultimele 24 de ore) în Argeș sunt 4.703 persoane aflate în izolare/carantină (anchetă epidemiologică), dintre care 1554 în carantină la domiciliu și 3.149 în izolare.
Până duminică, în ziua votului, unii dintre ei vor ieși din izolare/carantină, dar vor intra alții, astfel încât ne vom învârti (relativ) în jurul acelorași cifre.
În această masă uriașă de oameni, sunt mulți care n-au primit, cum spuneam, deciziile de la DSP, documente în baza cărora să poată solicita urna mobilă pentru a-și exprima opțiunea electorală.
Iar mâine este ultima zi în care pot face acest lucru.
Autoritatea Electorală Permanentă spune că: „Dacă cetăţeanul cu drept de vot se află în izolare la domiciliu, în locaţia declarată ori într-un spaţiu special desemnat de către autorităţile competente, poate vota prin intermediul urnei speciale dacă depune o cerere în acest sens şi copia unuia dintre următoarele documente:
– biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
– decizia de izolare emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană/ a municipiului Bucureşti;
– rezultatul testării COVID-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile„.
Concret, ce vor face cei care sunt contacți direcți ai unor persoane confirmate pozitiv, care, teoretic, sunt obligați să stea în casă, deși, practic, n-au primit decizii de izolare în baza cărora să poată solicita urna?
„Dacă buletinul pozitiv este raportat de către laborator în platformă, decizia de la DSP va ajunge în scurt timp la medicul de familie care o transmite pacientului. Am discutat acum la DSP și mi s-a spus că azi au fost emise deciziile aproape pentru toate persoanele„, a precizat, astăzi, prefectul Emanuel Soare.
Ulterior, prefectul a revenit cu mențiunea:
„Persoanele aflate în carantină, contacți direcți, deci, care nu au decizia de la DSP, pot transmite doar cererea către BEJ, care, la rândul sau, solicită DSP eliberarea deciziei”.
Iată PROCEDURA COMPLETĂ prin care puteți cere URNA MOBILĂ: