NOR CURIER 930X122

izolare

A VENIT DIN STRĂINĂTATE, DAR NICI GÂND SĂ STEA ÎN IZOLARE

A doua zi cu peste 4000 de persoane verificate în ultimele 24 de ore de poliţişti şi poliţiştii locali, în contextul intensificării activităţilor pentru respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Citiți și: Vești bune! Se dau bani de la stat!

„4.115 persoane, au fost verificate de cei aproape 250 de poliţişti şi poliţişti locali, care au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 41 de acţiuni punctuale (din care 37 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 3 acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acţiune cu reprezentanţi ai I.S.U. Argeş şi alte structuri M.A.I.).

Au fost vizate 191 de locaţii, în care au fost verificate 140 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Citiți și: Argeș: Doi consăteni aflați oficial în carantină au fost găsiți la cârciumă

De asemenea, 289 de autovehicule au fost verificate, din care 143 de mijloace de transport în comun”, precizează IPJ Argeș.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 197 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.600 de lei, după cum urmează:
– 185 de sancţiuni, în valoare de 29.300 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
– două sancţiuni, în valoare de 4.000 de lei, a fost aplicată unei societăţi comerciale din domeniul jocurilor de noroc, ca urmare a nerespectării interdicţiei de desfăşurare a activităţii;
– două sancţiuni, în valoare de 2.500 de lei, a fost aplicată, ca urmare a nerespectării măsurii izolării;
– patru sancţiuni, în valoare de 1.300 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).
– patru sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a organizării și participării la o procesiune pentru care au fost instituite restricții.

 Ziua și fuga (fugile) din izolare

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Pitești au depistat, pe raza municipiului Pitești, un bărbat de 45 de ani, din comuna Bălteni, județul Gorj, care nu a respectat măsura izolării la revenirea dintr-o țară pentru care este instituită această obligație.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

Și poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în carantină sau izolare, au depistat un bărbat de 31 de ani, din Băbana, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

 

Foto descriptiv: FB Poliția Română

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3