930 x122 grota rece

covid-19

ARGEȘ: 581 DE CAZURI COVID-19 ÎNTR-O SINGURĂ LUNĂ ȘI NIMIC NU NE SPERIE. SANCȚIUNILE CURG DEGEABA

Argeșul a raportat 581 de îmbolnăviri COVID-19 în luna iunie (inclusiv cele 51 de cazuri noi care apar în informarea de azi și care sunt aferente zilei de marți. Practic, cele mai multe infectări cu noul coronavirus au fost confirmate în ultimele 30 de zile.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Județul a ajuns astăzi la 844 de cazuri confirmate.

Măștile și izolarea, facultative

Citiți și: Revine pandemia! Se închid restaurante și școli

Pentru unii argeșeni, cifrele nu sunt tocmai de speriat, iar normele de protecție sunt încălcate constant.

„Instituția Prefectului Argeș informează că polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 996 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Au fost aplicate patru amenzi pentru cei care nu au respectat măsura izolării. Într-un prim caz este vorba despre doi soți, de 34 și 35 de ani, dintr-o comună din Argeș, care nu au fost găsiți la domiciliu cu ocazia verificării, fiind sancționați cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei. În al doilea caz, o femeie de 28 ani, dintr-un oraș din județ, a fost identificată în afara locuinței unde figura în izolare, fiind sancționată cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Un tănăr de 21 de ani, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, a fost amendat cu 3000 lei.

Polițiștii argeșeni au efectuat verificări la 19 societăți comerciale, cu activitate în domeniul alimentației publice și turismului, precum și în zona piețelor, hypermarketurilor, sălilor de jocuri de noroc și mijloacelor de transport în comun. Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1500 lei, pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiile închise. Jandarmii au dat și eu un avertisment pentru nepurtarea măștii de protecție în interiorul unui magazin”, precizează Instituția Prefectului Argeș.

Angajații ISU Argeș au efectuat și ei controale pentru a verifica aplicarea prevederilor Legii 55/2020, a stării de urgență. Au fost verificate 3 societăți comerciale și 68 de persoane, 4 dintre acestea fiind depistate fără mască de protecție în spații închise. Pompierii au aplicat, în cazul lor, amenzi în valoare totală de 500 lei.

(Foto descriptiv: PRO TV)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3