EcoMoto 930×122

bani

Vești bune! Se dau bani de la stat!

Vești bune! Se dau bani de la stat!

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Cei interesați vor putea obține finanțări garantate de stat de până la 10.000 de euro pentru creșterea eficienței energetice a locuințelor, altele decât cele situate în blocuri, și producerea de energie din surse regenerabile, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat pentru dezbatere.

Astfel, conform Avocatnet.ro, scopul programului propus este acordarea de facilități de garantare de către stat (în proporție de 90%), în mod transparent și nediscriminatoriu, a creditelor acordate de bănci persoanelor fizice cu scopul realizării de investiții pentru creșterea eficienței energetice sau pentru instalarea unor sisteme de producere a energiei din resurse regenerabile.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Valoarea maximă a finanțărilor garantate de stat ce vor putea fi acordate unui beneficiar este, potrivit viitoarei legi, de 10.000 de euro (echivalentul în lei), exclusiv dobânzile, comisioanele și spezele bancare aferente.

Finanțarea va fi garantată pe o perioadă de cel mult zece ani. De principiu, pentru că finanțarea este garantată de stat, iar riscurile asumate de bănci sunt mai mici, dobânzile practicate de acestea ar trebui să fie și ele mai mici.

Beneficiarii cărora le va fi aprobată cererea de credit vor avea obligația de a finaliza investiția asumată în cel mult un an de la data obținerii finanțării.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90