New Profesional Consult 930 x 122

bani

Vești bune! Se dau bani de la stat!

Vești bune! Se dau bani de la stat!

Citiți și: Argeș. Înșelătorie la bancă cu o sumă URIAȘĂ!

Cei interesați vor putea obține finanțări garantate de stat de până la 10.000 de euro pentru creșterea eficienței energetice a locuințelor, altele decât cele situate în blocuri, și producerea de energie din surse regenerabile, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat pentru dezbatere.

Astfel, conform Avocatnet.ro, scopul programului propus este acordarea de facilități de garantare de către stat (în proporție de 90%), în mod transparent și nediscriminatoriu, a creditelor acordate de bănci persoanelor fizice cu scopul realizării de investiții pentru creșterea eficienței energetice sau pentru instalarea unor sisteme de producere a energiei din resurse regenerabile.

Citiți și: Atenție! Absențele elevilor îi lasă pe părinți fără bani!

Valoarea maximă a finanțărilor garantate de stat ce vor putea fi acordate unui beneficiar este, potrivit viitoarei legi, de 10.000 de euro (echivalentul în lei), exclusiv dobânzile, comisioanele și spezele bancare aferente.

Finanțarea va fi garantată pe o perioadă de cel mult zece ani. De principiu, pentru că finanțarea este garantată de stat, iar riscurile asumate de bănci sunt mai mici, dobânzile practicate de acestea ar trebui să fie și ele mai mici.

Beneficiarii cărora le va fi aprobată cererea de credit vor avea obligația de a finaliza investiția asumată în cel mult un an de la data obținerii finanțării.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Donaris 570×90