930 x122 grota rece

izolare

ARGEȘ: ZIUA ȘI „IZOLAȚII” PLECAȚI DE ACASĂ

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu coronavirus se mențin la un nivel intens. O nouă zi cu mai mult de 3.000 de persoane verificate, în 24 de ore.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

252 de poliţişti şi poliţişti locali au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 43 de acţiuni punctuale (din care 33 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 3 acţiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeş şi 7 acțiuni cu reprezentanţi ai I.S.U. Argeş, poliție locală şi alte structuri, cum ar fi DSP, DSVSA, ITM, RAR, structuri cu atribuții în domeniul silviculturii și altele).

Au fost verificate 120 de societăţi comerciale, din 102 locaţii, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Citiți și: Polițiștii amenință! Ce îi nemulțumește

Au fost verificate în total 3.262 de persoane, dintre care 2.501 doar în cadrul acţiunilor. De asemenea, 231 de autovehicule au fost controlate, dintre care 86 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.500 de lei, după cum urmează:
– 138 de sancţiuni, în valoare de 21.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
– 2 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.

AU PLECAT DIN IZOLARE

În ziua de 16 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeș, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în carantină sau izolare, au constatat că un bărbat de 37 de ani, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată din același municipiului, ca urmare a revenirii dintr-o ţară pentru care este instituită o astfel de măsură.
În urma verificărilor, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

În ziua de 16 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Orașului Ștefănești, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în carantină sau izolare, au constatat că un bărbat de 48 de ani, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată din aceeași localitate, ca urmare a revenirii dintr-o ţară pentru care este instituită o astfel de măsură.
În urma verificărilor, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90