930X122 MAIA

izolare

ARGEȘENII CARE REVIN DIN STRĂINĂTATE REZISTĂ TOT MAI GREU ÎN IZOLARE

Crește numărul argeșenilor amendați de autorități pentru că nu respectă măsura izolării la domiciliu. Nu este zi în care unul sau mai mulți argeșeni să nu fie prinși de polițiști în afara locuinței în perioada de 14 zile în care ar trebui să stea izolați după revenirea lor din străinătate.

Citiți și: Anunțul momentului. Bolnavii COVID vor sta mai puțin în izolare

Nici ziua de ieri nu a făcut excepție: doi argeșeni, din localități diferite, au primit amenzi pentru încălcarea măsurii izolării la domiciliu.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani dintr-un oraș din județ care figura oficial în izolare la domiciliu până pe 6 iunie 2020 a fost depistat în sediul unei instituții publice (Inspectoratul de Poliție Județean Argeș), unde venise pentru eliberarea unui extras de pe cazierul judiciar. De asemenea, o femeie de 35 de ani dintr-o comună din Argeș nu a respectat măsura impusă de autorități, ieșind la cumpărături.

Citiți și: Au ”evadat” din izolare și au plecat la plimbare prin Pitești

Fiecare dintre cei doi a fost amendat cu 1.000 de lei.

Despre cazuri similare înregistrate în Argeș în ultimele zile, AICI și AICI.

Toți cei care vin în România din străinătate din țări considerate cu risc de răspândire a noului coronavirus (ca de exemplu Spania, Italia sau Germania) sunt obligați să se izoleze la domiciliu împreună cu familia. Persoanele care nu au această posibilitate sau care nu vor să își expună familia pot opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități. În Argeș, doar 7 persoane se aflau ieri în astfel de centre de carantină, majoritatea zdrobitoare a argeșenilor care revin acasă din străinătate alegând autoizolarea la domiciliu. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3