EcoMoto 930×122

craiovei

Sensul giratoriu de la Târgul Săptămânal prinde contur

Update, ora 14.05, Primăria Pitești transmite: „Astăzi, 14 iulie, Primăria Municipiului Pitești, Administrația Domeniului Public și Poliția Locală, alături de Poliția Națională și constructori – General Trust Argeș și HVID Consulting Group, au simulat noile condiții de rulare în trafic, în zona de vecinătate a Piteștiului cu Bradu!

Citiți și: Pitești. Accident grav în Craiovei! Două mașini praf!

 

Simularea a durat câteva ore, s-a analizat traficul, iar de marți, 19 iulie, constructorii vor fi în șantier! Amenajarea acestui sens giratoriu de la intersecția DN 65 – DJ 659, este foarte importantă pentru ordonarea circulației rutiere în zonă!

Citiți și: Centrul Comercial schimbă această zonă aglomerată! Se face un nou sens giratoriu!

Lucrarea se execută pe o suprafață de 3966 mp, din care 2962 mp pe UAT Pitești și 1068 mp pe UAT Bradu. Se vor realiza două benzi de circulație, pe sensul de intrare în intersecție, dinspre DN 65, spre Pitești și Bradu.

Valoarea contractului de proiectare și execuție lucrări este 617.619,52 lei cu TVA inclus.”

Știrea inițială, ora 12.53

Șoferii care au trecut astăzi, prin zona Târgului Săptămânal de pe Craiovei au avut o surpriză. Mai exact, aceștia s-au lovit de un sens giratoriu din balize de plastic.

 

Acesta a avut un caracter provizoriu.

Scopul acestei schimbări în trafic a fost ca șoferii să se obișnuiască cu sensul giratoriu, care în viitorul apropiat va avea caracter permanent.

Astfel, traficul din zonă a fost monitorizat.

Reamintim că, municipalitatea a elaborat deja un proiect de hotărâre care presupune realizarea unui sens giratoriu pe calea Craiovei, în zona Târgului Săptămânal.

Proiectul se află în faza de licitație. Suma acordată acestuia este de 630.224 lei cu TVA, adică aproximativ 127.318 € (la un curs de 1 euro = 4,95 lei). Subiectul pe larg, AICI – Sensul giratoriu din Craiovei nu mai costă 170.000 €, ci 127.000 €

Instituirea unui sens giratoriu la Târgul Săptămânal este necesară pentru fluidizarea traficului spre Bradu și spre Craiova.

În prezent, în zonă se produc deseori blocaje în trafic din cauză că șoferii care vor să intre în Bradu și să vireze stânga trebuie să aștepte să treacă mașinile de pe drumul național Pitești-Craiova.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • FELICITARI DL. PRIMAR

  • Ariz spune:

    La simulare s-a blocat instantaneu accesul dinspre Albota și s-a creat o coada mare pe aceasta cale de acces în giratoriu, în câteva minute… La simulare a parut că giratoriul va face mult mai multe probleme decât intersecția actuala…

  • Vergil spune:

    Oare din punct de vedere legislatie rutiera este posibil sa se faca un sens giratoriu la intersectia unui drum national cu unul judetean? Cand se va bloca traficul dinspre Albota ca sa poata iesi cateva masini de la targul saptamanal, cine va dirija circulatia? In nicio tara civilizata nu se prioritizeaza circulatia pentru un drum judetean in defavoarea unuia national.
    In spiritul acelorasi ,, actiuni” de fluidizari ale circulatiei, printre altele, s-a montat indicator de Sens unic pe un drum public care se infunda; vezi str Gheorghe Ionescu-Gion din Gavana 3.
    Am impresia ca Politia circulatie nu a fost consultata in niciuna din aceste decizii si nici in altele.

  • Doricu spune:

    Mai bine punea un semafor ca in Gavana, sa se faca coada pana in Albota, ca atat poate primarul microbist. Ce blestem pe orasul asta : Pendiuc – afemeiat,
    … Gentea – microbist.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3