Donaris 930 x 122

sens giratoriu

Sensul giratoriu din Craiovei nu mai costă 170.000 €, ci 127.000 €

După îndelungi discuții în contradictoriu pe suma alocată proiectului de investiții privind sensul giratoriu de pe strada Craiovei din zona Târgului Săptămânal, Administrația Domeniului Public Pitești a scos la licitație proiectul cu o sumă mult mai mică decât cea inițială.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Reamintim că, suma inițială era de 847.812,18 lei cu TVA ,adică aproximativ 171.275 €.

Această sumă a creat mari divergențe în ședința Consiliului Local Pitești de luna trecută, dar în cele din urmă, documentația de avizare a lucrărilor de intervenții aferentă obiectivului de investiții a fost aprobată prin vot, în urma unei ședințe de îndată. Detalii, AICI – Video: Scandal în CL Pitești pe cei peste 170.000 € pentru sensul giratoriu de la Târg.

Citiți și: Centrul Comercial schimbă această zonă aglomerată! Se face un nou sens giratoriu!

Astăzi, Administrația Domeniului Public Pitești (ADP) a lansat în sistemul electronic național de achiziții publice licitația pentru proiectul mult așteptat.

ADP

Astfel, acum, ADP pune la bătaie pentru același proiect suma de 630.224 lei cu TVA, adică aproximativ 127.318 € (la un curs de 1 euro = 4,95 lei), ceea ce înseamnă o diferență de aproximativ 43.957 € față de suma propusă inițial.

Banii sunt atât pentru proiectare, cât și pentru execuție. Sensul giratoriu respectiv este necesar pentru a fluidiza traficul spre Bradu și spre Craiova.

În prezent, în zonă se produc deseori blocaje în trafic din cauză că șoferii care vor să intre în Bradu și să vireze stânga trebuie să aștepte să treacă mașinile de pe drumul național Pitești-Craiova.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

3 comentarii

  • Adi spune:

    Poate in bani intra si asfaltarea strazii de sus pana jos cu marcaje decente si semne de parcare interzisa in dreptul servisurilor vulcanizarilor spalatoriilor etc presupun in cost e si aducerea la nivel a strazii sensului giratoriu

  • alin spune:

    Poate ar trebui sa invatati cum se calculeaza valorile care se scot la licitatie . In HCl a fost aprobata suma de 847812 lei cu TVA din care…atentie valoare de C+M (constructii montaj) este de 683926 lei cu TVA (574727 lei fara TVA) diferenta sunt bani alocati pentru taxe avize(sunt 14 avize solicitate la Cert. de Urb.), dirigentie santier, asistenta tehnica etc
    Acum, din suma de 574727 lei fara TVA cat reprezinta valoarea estimata de C+M se scad 10% care reprezinta cheltuieli neprevazute( adica suma de 57472 lei). Aceasta suma probabil nu se va cheltui dar este obligatoriu sa fie prevazuta. La ea se apeleaza doar daca pe parcursul executiei lucrarilor apar chestii neprevazute(de exemplu, diverse infrastructuri de utilitati de care nu stie nimeni si trebuiesc deviate). Asadar, pentru C+M ramane suma de 517255 lei la care se adauga cheltuielile pentru proiectul tehnic….. Un calcul simplu ne aduce exact la valoarea estimata scoasa la licitatie de ADP. Si atunci unde este scderea????? Daca prezentrati documentat de la inceput era altceva, nu mai induceati ope nimeni in eroare.

  • Clevetici spune:

    Semnele de oprire interzise exista deja, pozitionate cu cateva zeci de metri inainte de serviceurile si vulcanizarile respective.
    Doar ca unii soferi opresc pe banda 1 (cu greu nascuta prin largirea strazii cu niste ani in urma) ca sa lucreze la cauciucuri.

    In alta ordine de idei, e de prevazut ca acest sens giratoriu va fluidiza UNEORI traficul, in conditii de aglomeratie moderata, dar la orele 15-16 cand iese lumea (bugetara, de obicei) de la servici vom avea 3 sensuri giratorii incolonate unul dupa altu cu cozi pline:
    1. giratoriu Kaufland str. Exercitiu x str. Craiovei
    2. giratoriu str. Craiovei x str. Basarabiei (situat la circa 100 m de primul)
    3. giratoriu str. Craiovei x Targul Saptamanal

    Pentru a intelege perspectiva spre care ne indreptam comparati cu cele 3 sensuri giratorii de pe Bd. Nicolae Balcescu si strazile care coboara din Gavana (I, II si III)

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90