Donaris 930 x 122

Video: Scandal în CL Pitești pe cei peste 170.000 € pentru sensul giratoriu de la Târg

Update, ora 19.56: După lungi discuții în contradictoriu, proiectul privind documentația de avizare a lucrărilor de intervenții aferentă obiectivului de investiții “Amenajare sens giratoriu Calea Craiovei – zona Târg Săptămânal”, a fost aprobat prin vot. (vezi video cu votul de la 3.27.58 până la 3.30.51).

Știrea inițială, ora 18.19

Prețul propus pentru construirea sensului giratoriu de pe strada Craiovei, din zona Târgului Săptămânal, a dus la discuții aprinse în ședința Consiliului Local Pitești, desfășurată în această după-amiază.

La punctul 24 de pe ordinea de zi a ședinței s-a propus spre aprobare Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții aferentă obiectivului de investiții “Amenajare sens giratoriu Calea Craiovei – zona Târg Săptămânal”.

Reamintim că, potrivit proiectului de hotărâre, Primăria Pitești va trebui să investească peste 170.000 de euro în sensul giratoriu de la Târgul Săptămânal. Subiectul pe larg, AICI – Primăria Pitești investește peste 170.000 € în sensul giratoriu de la Târgul Săptămânal.

Consilierii locali PNL și USR s-au arătat nemulțumiți de costurile prezentate de proiectant pentru acest obiectiv de investiții. Consilierul local din partea PNL, Mihai Coteț (foto), care a fost și președinte al ședinței de astăzi, a ținut să-și argumenteze avizul negativ dat acestui proiect, dar și să-și prezinte îndoielile cu privire la costurile estimate de proiectant.

Video – Discuția despre viitorul sens giratoriu de la Târgul Săptămânal, de la minutul 29.31 până la 1.12.08

DECLARAȚIILE LUI MIHAI COTEȚ 

Pentru că sunt și președintele comisiei economice și am dat aviz nefavorabil, aș vrea să explic și de ce am dat acest aviz. Cu toții suntem de acord că acest sens giratoriu trebuie făcut și că este necesar să fie făcut. Avem doar o mare problemă vis a vis de costul acestui sens giratoriu, pe care proiectantul ni l-a propus. Am discutat cu persoana respectivă, însă, vă spun la modul cel mai cinstit, cred că a tratat lucrurile cu mai puțină seriozitate. Nu ne-a lămurit absolut deloc cum a ajuns la acele cifre.

Sunt câteva neconcordanțe între cifre și răspunsurile pe care ni le-a dat, plecând de la expresii de genul „am pus ceva în plus ca să vină cât mai mult la licitație, poate așa iese mai ieftin”, e genul de răspuns care sincer nu este o soluție de a ieftini o lucrare cu un preț mare. Sunt câteva lucruri pe care aș vrea să le clarific și cu dumneavoastră (n.r. Cristian Gentea), pentru că sunt sigur că nu a fost cu intenție, vis a vis de costul cu dirigintele de șantier. Dumneavoastră ați spus, în conferința de presă, că este de 6.000 de lei, probabil cine v-a spus, v-a dezinformat, în proiect costul este de 15.000 de lei.”

„UN CETĂȚEAN M-A ÎNTREBAT DACĂ ÎN BANII ĂȘTIA INTRĂ ȘI O TOALETĂ PUBLICĂ”

„Suma de 170.000 de euro pentru această lucrare am considerat-o a fi foarte mare, nu înseamnă însă că nu este corectă, poate fi corectă, dar doamna (n.r. proiectant) nu a avut capacitatea să ne lămurească că suma este corectă. De asemenea, foarte mulți cetățeni ne-au solicitat să fim foarte atenți la această lucrare ca și sumă. Astăzi, m-a oprit un cetățean, pe care nu-l cunosc, și m-a întrebat dacă în banii ăștia intră și o toaletă publică. Doamna (n.r. proiectant), la final mi-a spus, „aș putea să reduc un pic costul, dar nu știu dacă vreți”. Noi vrem!”, a declarat Mihai Coteț.

De asemenea, acesta i-a mai solicitat primarului Cristian Gentea să amâne aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții aferentă acestui obiectiv de investiții, pentru ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă întâlnire cu proiectantul pentru a aduce lămuriri cu privire la preț.

CONSILIUL LOCAL PITEȘTI, ÎMPĂRȚIT ÎN DOUĂ TABERE

Acest punct de pe ordinea de zi a împărțit Consiliul Local în două tabere. Consilierii PSD, respectiv PMP au considerat că amânarea aprobării nu este justificată, deoarece poate duce la riscuri majore, cum ar fi creșterea prețurilor la materiale sau blocarea lucrărilor.

În sală au fost prezenți și cetățeni care și-au prezentat nemulțumirea cu privire la avizul negativ exprimat de coaliția PNL – USR la aprobare documentației de avizare a lucrărilor pentru sensul giratoriu de la Târgul Săptămânal.

Cetățean (video minutul 53:41): „Aici nu cred că este vorba despre bani, despre acea sumă, cred că este vorba de cu totul altceva. (…) Spuneți că sunteți de acord să se facă, dar ați dat aviz nefavorabil. O lucrare bună trebuie să și coste.

La un moment dat, discuția purtată cu cetățenii a devenit extrem de aprinsă, iar în sala Consiliului Local au apărut și polițiștii locali.

Sursă video: Facebook Primăria Municipiului Pitești

Sursă foto: captură video Facebook Primăria Municipiului Pitești

NOR CURIER 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Constantin spune:

    Al drak giratoriu, zici că e poleit cu aur!!! La Podul Viilor când se rezolvă balamucul???

  • Marin Costi spune:

    Trebuie făcut sens giratoriu și la Bijuteria Teilor. Smeurei cu Teilor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90