New Profesional Consult 930 x 122

simona bucura oprescu

Simona Bucura-Oprescu: Administrația publică românească are și nevoia, și obligația de a fi “More Digital”!

Comunicat de presă

Citiți și: Diplomă de excelență pentru un ministru argeșean!

Simona Bucura-Oprescu: Administrația publică românească are și nevoia, și obligația de a fi “More Digital”!

Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, declară că administrația publică românească are și nevoia și obligația de a fi „More Digital”, în contextul participării la masa rotundă cu tema “Transformarea digitală a administrației – de unde începem?” organizat de Institutul Aspen România și Institutul Național de Administrație, în parteneriat cu Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului și cu Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor.

Citiți și: Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu – în dialog european la Bruxelles

„Iar noi prin <<More Digital>> urmărim o administrație în care activitățile să poată, cu ajutorul algoritmilor, să fie procedurate de o manieră facilă pentru cetățean.

Împreună cu colegii din Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților facem parte din transformarea pentru digitalizarea administrației și menționez doar o parte dintre modificările legislative deja adoptate:

Legea interoperabilității care vizează creșterea calității serviciilor publice prin facilitarea schimbului de date între sisteme informatice, reducerea sarcinilor birocratice și administrative ale persoanelor fizice și juridice și creșterea transparenței utilizării datelor de către autoritățile și instituțiile publice;

Obținerea cazierului judiciar și în forma electronică;

Legea pentru „subțierea dosarului cu șină” – concret, legea obligă instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice să nu mai ceară persoanelor fizice sau juridice copii după avize sau alte documente care au fost deja emise tot de către instituții publice sau de către organe ale administrației publice.

Evenimentul <<Transformarea digitală a administrației – de unde începem?>> organizat de Institutul Aspen România și Institutul Național de Administrație, în parteneriat cu Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului și cu Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, și-a propus să reprezinte punctul de pornire pentru scrierea a unui <<Ghid al Transformării Digitale>> dedicat administrației publice.

Prin implicarea administrației publice locale și centrale, a mediului academic, a mediului privat, a legiuitorilor putem genera soluții adecvate pentru servicii de calitate și optimizarea răspunsului administrației publice, astfel încât să avem administrație pro-activă, de la oameni pentru oameni!

Este evident că digitalizarea nu poate substitui omul. Este evidentă nevoia de formare pentru dobândirea de competențe digitale a celor din administrație. Aici mizăm pe implicarea Institutului Național de Administrație ca prin formare să ajungem la <<More Digital>>.

Continuăm munca, iar primul <<Ghid al Transformării Digitale>> este un început excelent!”, transmite deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3