NOR CURIER 930X122

masina

Sistem nou obligatoriu în toate mașinile!

Sistem nou obligatoriu în toate mașinile!

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Instalarea obligatorie a unui sistem de detectare a distragerii atenției șoferului pune capăt privirilor fugitive pe care le aruncăm telefoanelor noastre mobile în timp ce conducem.

Folosirea telefonului mobil în mașină este în prezent una dintre cele mai frecvente cauze de accidente, obligând nu doar polițiștii, ci și producătorii auto să caute modalități de limitare a fenomenului.

Citiți și: Câţi kilometri mai poţi conduce după ce s-a aprins becul roşu

Așadar, în afară de cele mai stricte controale, cei care sunt obișnuiți să arunce priviri către telefoanele mobile în timpul conducerii se vor confrunta și cu sistemul care detectează distragerea atenției sau oboseala șoferului unui vehicul.

Sistemul de detectare a distragerii atenției devine obligatoriu pentru toate vehiculele noi de pasageri care urmează să apară pe piața europeană din iulie 2024, împiedicând șoferul să-și ia ochii de la drum.

Acest sistem special constă dintr-o cameră care monitorizează în mod constant ochii șoferului, detectând fie distragerea atenției, fie oboseala.

Ori de câte ori privirea șoferului coboară și se îndepărtează de la drum, sistemul va genera o alertă.

În funcție de viteza cu care se deplasează vehiculul, se va regla și flexibilitatea sistemului.

De exemplu, dacă viteza de conducere este mai mare de 50 km/h, atunci sistemul va produce notificarea mai devreme, iar în cazul în care viteza mașinii este mai mică, notificarea va fi reprodusă cu o mică întârziere.

Știind că sistemul care detectează dacă șoferul sau pasagerul poartă centura s-a dovedit extrem de eficient, sistemul de recunoaștere a distragerii atenției poate pune capăt utilizării telefonului mobil de către șoferi în mașină, limitând până la 30% șansele unui accident grav în mediul urban.

Detalii, AICI – Vom spune adio utilizării telefonului la volan. Sistemul care devine obligatoriu din 2024 pentru toți producătorii auto

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Oana spune:

    limitează prostia din capul vostru. asta e clar. în ce privește accidentele, sunt alte cauze mult mai grave, cum ar fi: lipsa indicatoarelor, lipsa autostrăzilor, nerespectarea limitelor de viteza, educația rutiera. nu poți educa un căcălău cu permisul plătit..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90