Donaris 930 x 122

spitalul de pediatrie pitesti

Situație alarmantă la Pediatrie! Nu mai sunt locuri pentru alți copii bolnavi de Covid

Numărul copiilor infectați cu COVID-19 a crescut extrem de mult în Argeș. În acest moment, la Spitalul de Pediatrie Pitești nu mai există niciun loc liber pentru pacienții – copii bolnavi de COVID.

Citiți și: Exclusiv. Ce se întâmplă la Spitalul de Pediatrie este o minunăție!

„În momentul de față suntem cu un etaj plin, nu mai avem niciun loc liber. Sperăm că se vor externa astăzi, mâine, să vedem care pot fi externați, în primul rând. Numărul cazurilor a crescut alarmat, iar marea majoritate refuză internarea. Simptomele rămân aceleași, dar marea majoritate au criterii de internare.

Avem și cazuri mai grave, cu formă gravă, avem și cazuri cu formă medie și cazuri cu formă mai ușoară. Marea majoritate răspund bine la tratament și se ameliorează destul de repede, în câteva zile, dar sunt și cazuri care rămân câte 13-14 zile internați”, declară managerul Spitalului de Pediatri Pitești, Dr. Tudor Ionescu.

Citiți și: Curtea Spitalului de Pediatrie Pitești, animată cu personaje de poveste

„CAZURILE CRESC DE LA ZI, LA ZI”

Acum, la Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați și copii din alte județe. În contextul crizei numărului de locuri pentru copiii depistați pozitiv, managerul spitalului ia în calcul și extinderea zonei COVID din spital. Această decizie ar fi una extremă, care ar presupune și riscuri.

„În momentul de față, primim (n.r. pacienți) și de la București de la IOMC, de la Spitale Universitare, tot din lipsă de locuri. Din păcate, nu prea mai avem locuri să primim și din altă parte, deoarece cazurile cresc de la zi, la zi. Se pare că încă nu am ajuns într-o fază de platou, ba chiar sunt în creștere.

Dacă vom fi nevoiți, vom mai organiza încă un etaj de copii pozitivi, sper să nu se întâmple asta, pentru că va trebui să sacrificăm alte specialități, ceea ce nu este în regulă. Sunt și copii care sunt cu diverse patologii sau diverse urgente care trebuie tratați. N-aș vrea să ne restrângem atât de mult și să creștem foarte mult partea de COVID”, a mai adăugat Dr. Tudor Ionescu.

VIDEO – DECLARAȚIILE MANAGERULUI SPITALULUI DE PEDIATRIE PITEȘTI, DR. TUDOR IONESCU

„UN LOCKDOWN AR FI MAI MULT DECÂT INDICAT”

În legătură cu măsurile anunțate de președintele Klaus Iohannis, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, Dr. Tudor Ionescu consideră că vacanța școlară este o măsură eficientă, însă perioada ar trebui să fie mai lungă. De asemenea, doctorul afirmă că un lockdown ar fi o soluție ideală în contextul actualei crize sanitare.

„Apropo de măsurile care trebuie luate, nu știu, nu pot să vă spun eu lucrul acesta cu exactitate, dar consider că trebuie totuși prelungită vacanța. Nu știu dacă doar două săptămâni sunt suficiente. Și, pe românește, un lockdown ar fi mai mult decât indicat. Și nu mă refer într-o localitate sau județ, mă refer la nivel național, pentru că, după cum v-am spus, majoritatea spitalelor fac un fond comun.

Adică, dacă noi avem două locuri libere, imediat le ocupăm. Ele sunt vizibile pe Platforma Națională și sună imediat spitalele care au un număr de pacienți mai mare decât paturile disponibile, și atunci trebuie să le onorăm cerințele și transferurile.

Deci, consider că la nivel național trebuie efectuat un lockdown și să sperăm că, în curând, vom intra într-o fază de platou sau, Doamne ajută, într-o fază în care să regreseze numărul cazurilor”, a declarat Tudor Ionescu .

MESAJUL DOCTORULUI TUDOR IONESCU PENTRU PĂRINȚI

„Pentru părinți am un singur mesaj, în continuare să fim precauți și să ne folosim de toate măsurile de protecție, iar în afară de asta, testat cât mai precoce, la cele mai mici simptome să fim testați.

Să testăm și copilul și adultul, pentru că numai așa putem stopa (n.r. pandemia). (…) Nu-i o rușine să fii pozitiv, în ziua de astăzi COVID este deja o normalitate. (…)”

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90